Залізне небо

Залізне небо (Iron Sky / Железное небо). Фантастика / комедія / бойовик. Німеччина-Фінляндія, 2012. Режисер Тімо Вуоренсола. У ролях: Юлія Дітце, Крістофер Кербі, Удо Кір, Отто Гец, Тіло Прюкнер.

iron_sky_poster.jpg

З 19 липня стрічку “Залізне небо” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

У 1945 р. група нацистів втекла на Місяць за допомогою останніх розробок у галузі антигравітації. У 2018 р. вони приводять у дію план “метеор-бліцкригу” – масованого нападу на Землю з використанням космічних цепелінів та літаючих тарілок.

Після успіху фільму “Зоряний провал” команда його авторів почала думати про нову науково-фантастичну комедію. За їх словами, ідея про нацистів з Місяця виникла у сценариста Ярмо Пускале у сауні. Режисер Тімо Вуоренсола жартома відповів, що тоді у фільмі повинен грати актор Удо Кір, а музику писати група Laibach.

Виробництво картини почалось у 2006 р.: автори ідеї розробляли сценарій разом з Йоханною Сінісало, а паралельно проводили дослідження для дизайну місячних і земних технологій 2018 р. разом зі своєю Інтернет-спільнотою. У травні 2008 р. виробнича команда поїхала на Каннський кінофестиваль з тізер-трейлером фільму і підписала угоду про спільне виробництво з компанією 27 Films. Ролик, який повністю складався з комп’ютерної графіки, став хітом Інтернету, зібравши протягом року біля мільйона переглядів, і приніс проекту славу – незважаючи на відсутність на той момент бюджету, виробничого плану, акторів і будь-якого відзнятого матеріалу.

11 лютого 2009 р. стало відомо, що у “Залізному небі” зніметься німецька актриса Юлія Дітце. Зйомки фільму почались у жовтні 2010 р. і тривали 37 днів. Далі протягом року у відзнятий матеріал додавали спецефекти (у “Залізному небі” понад 800 сцен з комп’ютерною графікою).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *