Римські пригоди

Зізнавшись у коханні до Парижу, [Вуді Аллен->woody-allen] вирішив зробити те саме з Римом. Вийшло хоч і симпатично, але не настільки переконливо.

to_rome_with_love1.jpg

У фільмі чотири основні, ніяк не зв’язані між собою сюжетні лінії, які не можна назвати рівноцінними за виконанням. Пригоди персонажа Беніньї з прізвищем Пісарелло (в залі сміються) страждають від відсутності логічного обгрунтування (чому герой раптом стає знаменитістю?), і актор переграє у своєму стилі при першій ліпшій нагоді, випадаючи із загального тону картини. Сатира на ЗМІ, яка, фактично, є змістом цього сюжету, у більшості випадків б’є мимо цілі. Розповідь про молодят, з яких він опиняється у товаристві повії, а вона – кінозірки, не вирізняється добрим смаком, але досить смішна і має кілька несподіваних поворотів. [Крус->penelopa-cruz] дуже переконлива у ролі улюблениці римського “вищого класу”, який жити не може без її послуг, і радує епізодична поява Муті.

to_rome_with_love2.jpg

Краще сприймається лінія про оперного режисера: Аллен віддав самому собі і Дейвіс більшість по-справжньому кумедних реплік у фільмі, і їх італійські колеги теж добре показали себе, особливо відомий тенор Фабіо Арміліато. Але щойно цей сюжет наближається до стадії повного абсурду, він відразу стає менш реалістичним і менш цікавим. Найбільш вдала лінія – роман героїв [Пейдж->ellen-page] та [Айзенберга->jesse-eisenberg] – може здивувати менш досвідчених глядачів роллю у подіях героя [Болдуїна->alec-baldwin], хоча її сутність досить легко зрозуміти. Айзенберг та Гервіг добре впоралися зі своїми ролями, а Пейдж просто чудова у ролі пустуватої, самозакоханої авантюристки, привабливої при усій своїй дрібній брехні і егоїзмі. Ця лінія єдина, в якій присутня справжня лірика, що дивує, оскільки кохання – головна тема усього фільму.

to_rome_with_love3.jpg

Підсумок: далеко не найкраща робота “пізнього” Аллена, простенька, але час від часу симпатична стрічка, яку можна рекомендувати прихильникам творчості режисера та любителям романтичних комедій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *