Дикуни

Дикуни (Savages / Особо опасны). Трилер / драма. США, 2012. Режисер [Олівер Стоун->oliver-stone]. У ролях: [Тейлор Кітч->taylor-kitch], Аарон Тейлор-Джонсон, [Блейк Лайвлі->blake-lively], [Бенісіо Дель Торо->benicio-del-toro], [Селма Хаєк->salma-hayek], Джон Траволта.

savages_poster.jpg

З 4 жовтня стрічку “Дикуни” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Молоді мільйонери Бен та Чон вирощують найкращу у світі марихуану. Надзвичайно прибутковим бізнесом друзів цікавиться мексиканський картель, представники якого викрадають Офелію – дівчину, яку кохають обоє друзів.

Роман Дона Вінслоу “Дикуни” дивував критиків і звичайних читачів від першої до останньої сторінки. “Якось я сидів за своїм столом у поганому настрої і написав два слова, які згодом і стали відомою назвою першого розділу, – згадує автор. – Потім я швидко написав 14 сторінок, відправив їх Шейну Солерно і сказав йому: “Або це дійсно дуже добре, або я збожеволів”. Через кілька хвилин я отримав від нього електронного листа, де було написано: “Кидай усе і дописуй цю книгу, доки ти так звучиш”.

Книгу високо оцінили критики, а Стівен Кінг назвав цю сповнену дії та сексу драму “самозарядний “Бутч Кессіді та Санденс Кід”. Вінслоу та Солерно напряму запропонували книгу Оліверу Стоуну. Від моменту продажу сценарію до початку зйомок минуло лише три місяці – небачений випадок на “фабриці мрій”. “Мені здалося, що книгу добре написано, – пояснює режисер. – Вона була про владу, зраду, гроші і ставила під сумнів нинішні цінності”.

Стоун вирішив запросити Кітча після того, як побачив уривки з бойовика “Морський бій”, який тоді знаходився у постпродукції. Під час підготовки до ролі актор тренувався під керівництвом справжніх морських піхотинців.

Спочатку на роль Офелії затвердили Дженніфер Лоренс, але акторка відмовилась заради участі у “Голодних іграх”. Далі на роль розглядали кандидатури Олівії Вайлд, Терези Палмер, Ембер Херд та Еббі Корніш, однак дісталась вона Блейк Лайвлі. Ума Турман зіграла Паку, матір Офелії, проте усі сцени з нею вирізали через часові обмеження картини. На роль Бена претендували Леонардо Ді Капріо, Том Харді, Гарретт Хедлунд та Джеймс Франко.

Зйомки стрічки проходили з 6 липня до 30 вересня 2011 р.

1 коментар для “Дикуни”

  1. Сповіщення: » Джон Траволта

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *