Брудна кампанія за чесні вибори

Брудна кампанія за чесні вибори (The Campaign / Грязная кампания за честные выборы). Комедія. США, 2012. Режисер Джей Роач. У ролях: [Вілл Феррелл->will-ferrell], Зак Галіфіанакіс, Ділан Макдермотт, [Джон Літгоу->john-litgow], Ден Ейкройд, [Браян Кокс->brian-cox].

campaign_poster.jpg

З 22 листопада стрічку “Брудна кампанія за чесні вибори” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Коли конгресмен Брейді напередодні виборів потрапляє у неприємну історію, кілька корпоративних чиновників висувають у конгрес свого кандидата, щоб використати його у власних іграх. Ним стає директор місцевого туристичного центру Марті Хаггінс…

У листопаді 2010 р. агентство CAA виставило на студійний аукціон ідею проекту, до якого вже були прикріплені Феррелл, Галіфіанакіс і режисер Роач. Добу потому його продали “Ворнер Бразерс”. Феррелл запропонував написати сценарій Крісу Хенчі, який працював над стрічкою “Копи в глибокому запасі” і комедійним шоу актора Funny or Die. Джерелом натхнення для сценариста стали реальні політичні шоу. На різних стадіях роботи фільм називався “Суперники” та “Собача бійка”.

Зйомки картини почались 14 листопада 2011 р. і продовжувались до лютого 2012 р. у Новому Орлеані і його передмістях. З метою реклами стрічки кінокомпанія створила у соціальній мережі Facebook сторінки обох кандидатів і розміщувала інформацію про них у вигляді передвиборчих матеріалів.

Зак Галіфіанакіс народився у Північній Кароліні і є племінником колишнього конгресмена США Ніка Галіфіанакіса. Актор займає активну суспільно-політичну позицію. У США “Брудна кампанія” вийшла напередодні закінчення президентської гонки Обами та Ромні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *