Рейс

Рейс (Flight / Рейс). Драма / трилер. США, 2012. Режисер [Роберт Земекіс->robert-zemekis]. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washington], Келлі Райллі, Меліса Лео, Браян Гераті, Джон Гудман, Дон Чідл, Брюс Грінвуд, Надін Веласкес, Тамара Т’юни, Джеймс Бедж Дейл.

flight_poster.jpg

З 6 грудня стрічку “Рейс” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Пілот Вітекер (Вашингтон) робить неможливе, рятуючи літак, у якого відмовили двигуни. Однак розслідування аварії приводить до несподіваних викриттів: нового національного героя звинувачують у тому, що він сидів за штурвалом у нетверезому стані…

Джон Гейтінс написав сценарій “Рейсу” у 1999 р. Земекіс давно приглядався до цього сценарію, однак остаточне рішення про участь у проекті прийняв лише на початку 2011 р., коли студія Діснея поклала на полицю інший його проект – “Жовтий підводний човен”, римейк популярного анімаційного фільму про групу “Бітлз”, який режисер збирався знімати з використанням технології “захоплення руху”. За приблизними оцінками, “Жовтий підводний човен” коштував би 200 млн. доларів. Тому Земекіс демонстративно зняв дешеву стрічку (за рахунок того, що він та Вашингтон отримали мінімальні тверді гонорари і 40% прибутків картини).

На головну жіночу роль претендували [Олівія Вайлд->olovia-wilde], Домінік Макеллігот та Келлі Райллі; останню затвердили на роль у вересні 2011 р. Перед зйомками Джеймс Бедж Дейл скинув 8 кг, щоб переконливо виглядати у ролі смертельно хворого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *