Стукач

Ось і [Двейн Джонсон->dwayne-johnson] вирішив довести, що він не просто “Скеля”, а актор. Його нову стрічку можна зарахувати до бойовиків чисто умовно – це швидше суміш драми і трилера. І герой Джонсона – не супермен і не шериф, а звичайний бізнесмен з шоферським минулим.

snitch1.jpg

В цьому, мабуть, основний недолік картини. Повірити у те, що Двейн – чоловік ординарний і що його легко можуть покопати на вулиці кілька хуліганів, важкувато. Не те щоб це перший випадок такого типу. Скажімо, персонаж Шварценеггера на початку [“Згадати все”->total-recall] теж повинен був здаватися звичайним робітником (і саме це спробували зробити в римейку), але в настільки анекдотично-фантастичному світі невідповідність виконавця типажу сприймалась як дещо навіть логічне. Джонсону у всесвіті суто реалістичному пощастило менше. Аби на його місці був який-небудь [Пол Гіаматі->paul-giamatti], все було б інакше: і образ був б переконливішим, і поведінка персонажа у ризиковані моменти сприймалась би як щось несподівано героїчне, а не зрозуміле і очікуване з самого початку.

snitch2.jpg

Не допомагає “Скелі” й те, що в акторському плані його затьмарюють практично всі, з ким він ділить кадр. У першу чергу це Джон Бернтал у ролі колишнього в’язня, який будь-що хоче зав’язвати: саме він не лише виглядає і поводиться автентично, а й в останній третині фільму стає його справжнім екшн-героєм. Пеппер переконливо і з гумором зіграв співробітника відділу з боротьби з наркотиками. Бенджамін Бретт за кілька екранних хвилин примудрився зробити свого наркобарона одночасно загрозливим і харизматичним. Лише один член акторського складу знаходиться тут на одному рівні з Джонсоном – і, як не смішно, це [Сарандон->susan-sarandon]. Граючи амбіційну прокуроршу, акторка фальшивить у кожній своїй сцені так, що не зрозуміло, кому віддати перевагу – їй чи Двейну. Як каже давня приказка, з [Сендлером->adam-sandler] поведешся (у [“Моєму пацані”->thats-my-boy]), казна чого наберешся.

snitch3.jpg

Підсумок: непогана кримінальна драма з кількома гідними акторськими роботами, але нічого надзвичайного. Ті, хто чекають чергового бойовика з Джонсоном, навряд чи будуть задоволені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *