Проти шторму

Проти шторму (The Finest Hours / И грянул шторм). Трилер / драма. США, 2016. Режисер Крейг Гіллеспі. У ролях: [Кріс Пайн->chris-pine], [Кейсі Аффлек->casey-affleck], [Бен Фостер->ben-foster], [Ерік Бана->eric-bana], Холідей Грейнджер, Джон Ортіс, Кайл Галнер, Джон Магаро.

the_finest_hours_poster

З 15 лютого стрічку “Проти шторму” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Сюжет базується на реальних подіях 1952 р., коли співробітники берегової охорони на моторних човнах намагались врятувати екіпаж нафтового танкера, розірваного штормом навпіл біля узбережжя Нової Англії…

У серпні 2011 р. студія Діснея придбала права на роман Майкла Дж. Тоджайса та Кейсі Шерман 2009 р. У травні 2013 р. режисером найняли Роберта Швентке, однак він залишив проект, і у квітні 2014-го його замінив Гіллеспі. Підбір акторів тривав з квітня до жовтня 2014 р.

Зйомки, які почалися 8 вересня 2014 р., проходили переважно у місті Чатем (штат Массачусетс). Художник Майкл Коренбліт відтворив інтер’єр корабля. Використаний у стрічці поліцейський автомобіль старої моделі позичили у міської поліції Орлеану у штаті Массачусетс.

Бюджет картини – 70 млн. доларів. Монтаж тривав рік з обробкою 1000 візуальних ефектів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *