Встигнути за Джонсами

Ось і ще одна шпигунська комедія, цього разу без особливих злетів. Далеко не найгірша, однак без неї можна було спокійно обійтися.

keep-up-joneses1

Картина нагадує, з одного боку, набагато смішніше “Передмістя” Джо Данте з Томом Хенксом, а з іншого… будь-яку попередню шпигунську комедію чи пародію на кіно про суперагентів. Формула подібних стрічок вичерпалася вже давно, але вона працює, коли вдається підібрати цікавий головний персонаж (як у [“Шпигунці”->spy] з Маккарті) або хоча б одну нестандартну сюжетну ідею (як у фільмі [“Півтора шпигуна”->central-intelligence] з [Джонсоном->dwayne-johnson]).

У “Джонсах” немає навіть цього. У них є звичайні люди, балакучі, незграбні і тупуваті; грають їх [Фішер->isla-fisher] та Галіфіанакіс, вельми талановиті комедіанти, які, на жаль, швидко грузнуть у запропонованому ним третьосортному матеріалі. І є, звичайно ж, шпигуни, вродливі, спритні і хоробрі (проте теж трохи тупуваті); завдання акторів, які їх грають, – це, власне, виглядати на екрані вродливими, спритними і хоробрими. Якщо Гемм ще намагається комікувати, то Гадот навіть не напружується, хоча в бойових сценах вона на своєму місці, підтверджуючи, що з неї вийде хороша екшн-героїня.

keep-up-joneses2

Як і слід очікувати, шпигуни шпигують, а прості люди намагаються шпигувати за ними, неодмінно себе видаючи і псуючи при цьому агентам усю справу. Наприкінці картини (і це аж ніяк не важливі спойлери) вони так і залишаються невдахами, які приносять лише клопоти, а шпигуни – шпигунами, які ці проблеми розв’язують, примудряючись при цьому ще й рятувати світ від терористів. Жодного характерного розвитку, який був у “Шпигунці” і в якійсь мірі навіть у “Півтора шпигуна”, тут не спостерігається. Бойові сцени динамічні, але вкрай банальні. Гумор зовсім не найвищого рівня і викликає виключно легеньку посмішку – і те зрідка.

keep-up-joneses3

Підсумок: малосмішна і нецікава шпигунська комедія, незважаючи на задіяний перспективний акторський склад. Може зацікавити лише найбільших прихильників жанру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *