Диво-жінка

Диво-жінка (Wonder Woman / Чудо-женщина). Фантастичний бойовик / кінокомікс. США, 2017. Режисер Петті Дженкінс. У ролях: [Галь Гадот->gal-gadot], [Кріс Пайн->chris-pine], [Конні Нільсен-> connie-nielsen], [Дейвід Тьюліс->david-twelis], [Робін Райт->robin-wright], Єлена Аная, Денні Х’юстон, Юен Бремнер, Люсі Дейвіс.

wonder_woman_poster

З 1 червня стрічку “Диво-жінка” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

На схожому на рай острові проживає нація амазонок, чарівних та войовничих. Коли туди випадково потрапляє шпигун Стів Тревор (Пайн), принцеса Діана (Гадот) дізнається про Першу світову війну і жахи, які вона несе. Вона вважає, що війна скінчиться, якщо вбити бога Ареса, і разом зі Стівом вирушає на його пошуки…

Четвертий фільм, присвячений так званому “розширеному світу DC Comics”, став першим, який однаково сподобався критикам і глядачам. Диво-жінка у виконанні Гадот стала загальною фавориткою ще у [“Бетмен проти Супермена”->batman-v-superman], проте там її роль була відносно невеликою. Тепер же вона дочекалась своєї власної сольної стрічки, що розповідає її історію походження.

wonder_woman1

Номінально залишаючись кінокоміксом, “Диво-жінка” довгий час сприймається як військовий драматичний трилер. Лише остання третина, сповнена битв та спецефектів, нагадує “Людину зі сталі” та інші попередні фільми DC Universe і в результати є у картині найслабшою. На відміну від попередників, у стрічці вистачає якісного гумору, у першу чергу пов’язаного з реакціями наївної і недосвідченої Діани у новому для неї світі – і реакціями цього світу на неї. Залишаючись у першу чергу розвагою, фільм торкається кількох серйозних тем, таких, як антивоєнна (жахи війни у стрічці показані без жартів) і феміністична (Діані доводиться шукати своє місце у світі, де права жінок сильно обмежені, до чого вона зовсім не звикла).

wonder_woman2

Гадот знову доводить, що є ідеальним вибором на роль Диво-жінки, тільки в ще більшій мірі, ніж в “Бетмен проти Супермена”. Вродлива, атлетична, щира і надзвичайно людяна Діана проходить шлях від наївної віри у те, що люди насправді добрі і що війна зупиниться, якщо знищити одного поганця, до мудрого розуміння людських вад, яке, тим не менш, не змушує її відмовитись від рішучого бажання творити добро, і акторці вдалося переконливо показати поступову еволюцію героїні. У Гадот склалася чудова “хімія” з Пайном, який у ролі Тревора продемонстрував харизму і почуття гумору. Бути коханим наймогутнішої супергероїні – це досить невдячна роль, і Стів неодноразово ставав об’єктом відвертих знущань, проте у фільмі випадок зовсім інший: тут Тревор відважний, рішучий і героїчний.

wonder_woman3

Непогано підібрані актори на ролі помічників головних героїв, з яких у першу чергу вирізняються Бремнер у ролі снайпера з серйозними психічними проблемами і Дейвіс у ролі секретарки Стіва, Етти Кенді. Запам’ятовується Райт у ролі амазонського генерала. Лиходії одновимірні, хоча дану стрічку це аж ніяк не псує. З силами зла також пов’язаний досить несподіваний сюжетний хід, який видається в останній третині і змушує поглянути на попередні екранні події під зовсім іншим кутом.

“Диво-жінка” цілком заслуговує тієї популярності, якою нині користується: це першокласний літній блокбастер і один з найкращих кінокоміксів взагалі. Будемо сподіватись, що наступний пов’язаний з DC Universe фільм, “Ліга справедливості”, теж не розчарує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *