Секретарка

Секретарка (Secretary / Секретарша). США, 2002. Режисер Стiвен Шейнберг. У ролях: Меггi Гiлленхаал, Джеймс Спейдер, Джеремi Дейвiс, Леслi Енн Воррен, Стiвен Макхеттi, Емi Локейн.

ТЕТ, середа 29 червня, 21.00

Ще у сьомому класi Лi Холловей (Гiлленхаал) зрозумiла, що iй подобаeться робити собi боляче. Дiзнавшись про це, батьки вiдправили дочку у психiатричну лiкарню. Повернувшись додому через кiлька рокiв, Лi пiшла працювати секретаркою до адвоката Едварда Грея (Спейдер), i невдовзi мiж ними встановились дуже незвичнi стосунки… Екранiзацiя однойменного оповiдання Мерi Гейтскiлл демонструвалася на минулорiчному фестивалi “Санденс”, де здобула спецiальний приз журi за оригiнальнiсть. Провокацiйна “чорна комедiя” про садомазохiстськi iгри мiж секретаркою i ii ексцентричним босом близька за тематикою до французькоi “Пiанiстки”, однак, на вiдмiну вiд сповненого вiдчаю кiнотвору Мiхаеля Ханеке, e iронiчною, часом гротескною та, як не дивно, оптимiстичною розповiддю про те, що навiть люди з, м’яко кажучи, нестандартним поглядом на кохання можуть знайти одне одного i бути щасливими разом, живучи за власними правилами. Шейнберг створюe витончену “офiсну” атмосферу, яку чудово пiдтримують музика Анджело Бадаламентi та блискуче акторство. Гiлленхаал, представниця акторськоi династii, яка у “Секретарцi” зiграла свою першу головну роль, показала вражаючий спектр емоцiй героiнi, заслужено отримала нагороду кiнокритикiв Бостона за найкращу жiночу роль i потрапила у список номiнантiв на “Золотий глобус” за комедiйне виконання.

Секретарка (Secretary / Секретарша). США, 2002. Режисер Стiвен Шейнберг. У ролях: Меггi Гiлленхаал, Джеймс Спейдер, Джеремi Дейвiс, Леслi Енн Воррен, Стiвен Макхеттi, Емi Локейн.

ТЕТ, середа 29 червня, 21.00

Ще у сьомому класi Лi Холловей (Гiлленхаал) зрозумiла, що iй подобаeться робити собi боляче. Дiзнавшись про це, батьки вiдправили дочку у психiатричну лiкарню. Повернувшись додому через кiлька рокiв, Лi пiшла працювати секретаркою до адвоката Едварда Грея (Спейдер), i невдовзi мiж ними встановились дуже незвичнi стосунки… Екранiзацiя однойменного оповiдання Мерi Гейтскiлл демонструвалася на минулорiчному фестивалi “Санденс”, де здобула спецiальний приз журi за оригiнальнiсть. Провокацiйна “чорна комедiя” про садомазохiстськi iгри мiж секретаркою i ii ексцентричним босом близька за тематикою до французькоi “Пiанiстки”, однак, на вiдмiну вiд сповненого вiдчаю кiнотвору Мiхаеля Ханеке, e iронiчною, часом гротескною та, як не дивно, оптимiстичною розповiддю про те, що навiть люди з, м’яко кажучи, нестандартним поглядом на кохання можуть знайти одне одного i бути щасливими разом, живучи за власними правилами.

Шейнберг створюe витончену “офiсну” атмосферу, яку чудово пiдтримують музика Анджело Бадаламентi та блискуче акторство. Гiлленхаал, представниця акторськоi династii, яка у “Секретарцi” зiграла свою першу головну роль, показала вражаючий спектр емоцiй героiнi, заслужено отримала нагороду кiнокритикiв Бостона за найкращу жiночу роль i потрапила у список номiнантiв на “Золотий глобус” за комедiйне виконання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *