Королева

Королева (The Queen / Королева). Драма. Великобританія, 2006. Режисер Стівен Фрієрз. У ролях: [Хелен Міррен->helen-mirren], [Майкл Шин->michael-sheen], [Джеймс Кромвелл->james-cromwell], Хелен Маккрорі, Алекс Дженнігс, Роджер Еллам, Сильвія Сімз.

Дізнавшись про загибель принцеси Діани у серпні 1997 р., королева Єлизавета ІІ з сім’єю ховається у замку Балморал, не розуміючи всього розмаху реакції суспільства на трагедію. У той же час нещодавно вибраний прем’єр-міністром Тоні Блер намагається всіляко завоювати авторитет і підтримку народу.

У продюсерів Крістін Ленген та Енді Харріса вже був досвід роботи над фільмами з сучасними історичними особами: вони випустили “Угоду” Фрієрза – телефільм про Тоні Блера та “нових лейбористів”. У тому ж складі вони вирішили взятися за стрічку, присвячену одному з аспектів сучасного британського суспільства. Спочатку сценарист Пітер Морган хотів показати одну добу і те, як серпневий день вплинув на життя безлічі людей. Але потім він вирішив зосередитись на королівській родині. У Моргана була ціла команда помічників, які сортували інформацію, знаходили джерела, близькі до королівської сім’ї, і відбирали дані з архівів та телехроніку.

Режисер Фрієрз вважає, що це фільм про конфлікт між старим і новим світами. Консультантами картини були історик та біограф королівської сім’ї Роберт Лейсі та редактор журналу Majesty Інгрід Стюард. За порадою свого колеги Шина Міррен займалась з педагогом з діалекту Пенні Даєр. Вона також запросила додому майбутніх партнерів по фільму, щоб звикнути до голосів одне одного і бути, наче справжня сім’я. Зйомки, які почались 13 вересня 2005 р., проходили у Шотландії, Лондоні і на південному сході Англії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *