Темрява

Темрява (Darkness / Тьма). США-Iспанiя, 2002. Режисер Хаiме Балагуеро. У ролях: Анна Пакен, Лeна Олiн, Iан Гленн, Джанкарло Джаннiнi, Фiл Мартiнез, Стефан Енквiст.

1+1, понедiлок 29 серпня, 23.45

Проживши багато рокiв у США, Реджина (Пакен) разом з батьком (Гленн), матiр’ю (Олiн) i молодшим братом (Енквiст) переiжджаe в Iспанiю, де вирiс ii батько. Похмурий будинок, який купуe родина, приховуe жахливу таeмницю: кiлька десятирiч тому у ньому вбивали дiтей. Дiвчина вiдчуваe присутнiсть нечистоi сили, однак iй нiхто не вiрить… Вражаючi касовi збори “Iнших” Алехандро Аменабара, а також американського римейку його ж стрiчки “Розплющ своi очi” – “Ванiльного неба” Кемерона Кроу, – спонукав “фабрику мрiй” шукати нових фахiвцiв у галузi “кiнодемонологii” саме в Iспанii. Компанiя “Дiменсiон”, яка спецiалiзуeться на фантастицi та фiльмах жахiв (“Хелловiн: воскресiння”, “Прибулець”), видiлила 10,6 млн. доларiв на голлiвудський дебют режисера Балагуеро (“Безiменний”). Зйомки, котрi стартували 26 квiтня 2002 р., проходили у передмiстях Барселони. Але Балагуеро не вдалося повторити успiх спiввiтчизника: “Темрява” маe всi ознаки стрiчки класу “Б”, незважаючи на те, що у нiй знялися непоганi актори. Сюжет про жертвопринесення та ритуал, який повинен викликати Апокалiпсис, видаeться надто вторинним, щоб приховувати хоча б якийсь пiдтекст, а фiнал за своiм оптимiзмом нагадуe “Джиперс Крiперс”. Навiть такий майстер, як Джаннiнi, не рятуe картину.

Темрява (Darkness / Тьма). США-Iспанiя, 2002. Режисер Хаiме Балагуеро. У ролях: Анна Пакен, Лeна Олiн, Iан Гленн, Джанкарло Джаннiнi, Фiл Мартiнез, Стефан Енквiст.

ICTV, четвер 31 травня, 23.15

Проживши багато рокiв у США, Реджина (Пакен) разом з батьком (Гленн), матiр’ю (Олiн) i молодшим братом (Енквiст) переiжджаe в Iспанiю, де вирiс ii батько. Похмурий будинок, який купує родина, приховуe жахливу таeмницю: кiлька десятирiч тому у ньому вбивали дiтей. Дiвчина вiдчуваe присутнiсть нечистої сили, однак iй нiхто не вiрить…

Вражаючi касовi збори “Iнших” Алехандро Аменабара, а також американського римейку його ж стрiчки “Розплющ своi очi” – “Ванiльного неба” Кемерона Кроу, – спонукав “фабрику мрiй” шукати нових фахiвцiв у галузi “кiнодемонологii” саме в Iспанii. Компанiя “Дiменсiон”, яка спецiалiзуeться на фантастицi та фiльмах жахiв (“Хелловiн: воскресiння”, “Прибулець”), видiлила 10,6 млн. доларiв на голлiвудський дебют режисера Балагуеро (“Безiменний”). Зйомки, котрi стартували 26 квiтня 2002 р., проходили у передмiстях Барселони. Але Балагуеро не вдалося повторити успiх спiввiтчизника: “Темрява” маe всi ознаки стрiчки класу “Б”, незважаючи на те, що у нiй знялися непоганi актори. Сюжет про жертвопринесення та ритуал, який повинен викликати Апокалiпсис, видаeться надто вторинним, щоб приховувати хоча б якийсь пiдтекст, а фiнал за своiм оптимiзмом нагадуe “Джиперс Крiперс”. Навiть такий майстер, як Джаннiнi, не рятуe картину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *