Фантастична четвірка-2: Вторгнення Срібного Серфера

Фантастична четвірка-2: Вторгнення Срібного Серфера (Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer / Фантастическая четверка-2: Вторжение Серебряного Серфера). Кінокомікс / фантастичний бойовик. США, 2007. Режисер Тім Сторі. У ролях: Йон Груффуд, [Джессіка Альба->jessica-alba], [Кріс Еванс->chris-evans], Майкл Чікліс, Джуліан Макмехон, Керрі Вашингтон.

На Землю прибуває таємничий Срібний Серфер – вісник загибелі планети. Фантастична четвірка намагається розкрити його таємницю і запобігти катастрофі, а їх заклятий ворог Доктор Дум хоче забрати собі сили прибульця…

Основою сюжету стали комікси “Фантастична четвірка. №№ 48-50”, де вперше з’являється Срібний Серфер, та “Фантастична четвірка. №№ 57-60”, де цей герой зустрічає Доктора Дума. В епізоді весілля у фільмі можна побачити актора цих сюжетів Стена Лі.

Компанія Weta Digital ([“Володар перснів”->lord-of-the-rings-1], [“Кінг-Конг”->king-kong]) створила повністю комп’ютерного Серфера. Лауреат “Оскара” за візуальні ефекти Скотт Сквайрс контролював створення Серфера та інших ефектів, таких, як надзвичайні здібності четвірки, ідеальні кратери розміром з милю, які робить Серфер, і Галактус – руйнівник світів. Сквайрс каже, що “було дуже нелегко створити такий образ Галактуса, який би відповідав очікуванням фанатів коміксів, залишаючись одночасно кіногенічним та ефектним для тих, хто незнайомий з даних персонажем”.

Міміку й рухи Серфера для комп’ютерної обробки відтворив Даг Джонс, а озвучив його Лоренс Фішберн. За кілька тижнів до зйомок і під час роботи над фільмом Джонс, досвідчений пантомім та акробат, і його дублер-каскадер Доріан Кінджи багато працювали з педагогом з руху Террі Нотарі (колишнім гімнастом і артистом цирку) над спеціально розробленими для зйомок пристроями, що дозволяють відтворити рухи персонажу.

Зйомки проходили у павільйонах на схід від ділового центру Ванкувера та в кіностудії Mammoth Studios у передмісті Бернабі. Лабораторія Ріда була декорацією, що займала загалом 6100 квадратних футів. Додаткові зйомки велися у Вашингтоні, Нью-Йорку, Лондоні та Китаї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *