Роуз Макгавен

Роуз Макгавен (Rose McGowan / Роуз Макгоуэн) народилась 5 вересня 1973 р. у Флоренції в сім’ї француженки та ірландця, які вступили до релігійної комуни “Діти Бога”. Щоб заробити на їжу, дівчинка позувала для італійських журналів мод. Їй було 10 років, коли батьки розлучились і відіслали дітей до бабусі у Вашингтон. Потім Роуз деякий час жила зі своїм батьком у Монреалі, далі перебралася в Сіетл, а в 21 рік переїхала у Лос-Анджелес. Вона продовжувала працювати моделлю, навчалась у художній школі, грала на театральній сцені у трупі Pacific Northwest. Розпочавши акторську кар’єру у театрі, Макгавен у 1992 р. дебютувала на кіноекрані у фільмі “Хлопець з Енсіно”, а через три роки отримала помітну роль у скандальній стрічці Грегга Аракі “Покоління гри Doom”. “Тато назвав цей фільм порнографічним, – згадує актриса. – Коли я сказала йому, що готова до кінця життя зніматись в такому кіно, він був шокований”.

У 1998 р. Макгавен намагалась отримати роль у картині “Дівчина, яку перевали”, однак режисер віддав перевагу Анжеліні Джолі, яку за гру у цьому фільмі відзначили “Оскаром”. Після цієї невдачі Роуз вирішила спробувати свої сили на телебаченні, погодившись замінити Шеннон Догерті у серіалі “Зачаровані” на кабельному каналі The WB, який, за іронією долі, ліквідували майже відразу же після закриття цього шоу. Зараз акторка використовує свою телевізійну славу, щоб розпочати повноцінну кінокар’єру. Вона знімається переважно у незалежному кіно, проте не збирається відмовлятись від ролей у високобюджетних стрічках: “Завдяки “Зачарованим” моє ім’я добре знають за кордоном, а для продюсерів малобюджетних картин це багато значить. Вони можуть отримати під мене фінансування у зарубіжних партнерів, а це великий плюс для актриси незалежного кіно”.

Минулого року Макгавен знялась у невеликій ролі у [“Чорній орхідеї”->black-dahlia]. Запрошення у [“Грайндхаус”->planet-terror] вона отримала особисто від Квентіна Тарантіно, який виявився великим прихильником “Зачарованих”. “Під час зйомок Квентін весь час питав мене, як ми знімали ту чи іншу сцену в “Зачарованих”, – розповідає акторка. Після цього Роберт Родрігес запросив Роуз у другу частину “Міста гріхів” на роль, яка призначалась Анжеліні Джолі.

Наприкінці 90-х багато галасу наробив роман Макгавен зі скандальним рокером Мериліном Менсоном: вони зустрічались у 1998-2001 рр., але розсталися, тому що актриса так і не змогла звикнути до стилю життя Менсона. Нещодавно з’явились чутки про роман Макгавен з Робертом Родрігесом.

Роуз Макгавен мріє переїхати до Франції: “Я хочу жити в Парижі, навчитися боксувати і кататися на ковзанах, отримати диплом з єгиптології і перестати відчувати себе винною через те, що витрачає забагато грошей”. Однак поки що актриса у вільний час займається в’язанням та садівництвом.

1 коментар для “Роуз Макгавен”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *