Крістіна Річчі

Крістіна Річчі (Christina Ricci / Кристина Риччи) народилась 12 лютого 1980 р. у каліфорнійському містечку Санта-Моніка. Її батько, американець італійського походження Ральф Річчі, змінив багато професій: він працював тренером, адвокатом, психологом. Мати Крістіни, Сара Річчі, була досить відомою моделлю. У 8 років, виступаючи в одній зі шкільних різдвяних вистав, майбутня зірка привернула увагу місцевого критика, який порадив її батькам подумати про акторську кар’єру для їхньої дочки. Через деякий час Крістіна вже знімалась у рекламних роликах, а у 1990 р. дебютувала у кіно в комедії «Русалки» Річарда Бенджаміна. Річчі пощастило відразу ж потрапити у справжній зоряний ансамбль: її екранною матір’ю була Шер, а сестрою – [Вайнона Райдер->winona-rider].

ricci1

Славу Крістіні принесла наступна роль – Вензді у «чорній» комедії «Сімейка Адамсів» (1991) Баррі Сонненфелда. Сумна дівчинка, яка полюбляє ігри з тортурами, настільки сподобалась публіці, що у продовженні стрічки, «Цінності сімейки Адамсів» (1993), її роль значно розширили. У 1995 р. Річчі зіграла подругу маленького привида у «Каспері» Бреда Сілберлінга, який став хітом літнього кіносезону. Того ж року актриса отримала приз Національної асоціації власників кінотеатрів і премію «Зірка завтрашнього дня» за виконання ролей у фільмах, які зібрали понад 100 млн. доларів.

ricci1

Перехід до більш дорослих ролей відбувся у 1997 р., коли в «Ожеледі» Анга Лі Крістіна зіграла дівчину, захоплену першими сексуальними дослідами, в яких піддослідними кроликами вона робить сусідських хлопчаків. В амплуа юної і наївної спокусниці акторка з’явилась також в картинах «Баффало-66» та «Протилежна стать». Дуже успішною була співпраця Річчі з [Джонні Деппом->johnny-depp]: вони разом знялись у трьох фільмах – драмі Террі Гілліама «Страх і ненависть у Лас-Вегасі» (1998), містичному трилері Тіма Бертона «Спляча лощина» (1999) і мелодрамі Саллі Поттер «Чоловік, який плакав» (2000).

ricci1

Крістіні пощастило попрацювати з такою легендою кіно, як [Вуді Аллен->woody-allen]: стрічка «Що-небудь ще», в якій Річчі зіграла молоду актрису Аманду, відкрила Венеціанський кінофестиваль 2003 р. Серед останніх робіт акторки – драма «Нація прозака» Еріка Скьольдбьярга та трилер [«Монстр»->monster] Патті Дженкінс, в якому Річчі перевтілилась у подругу повії, яка стала першою жінкою – серійною вбивцею у США. Участь у фільмі Крейвена [«Перевертні»->cursed] (2005) свідчить про те, що Крістіна не втратила інтерес до похмурих ролей, з яких починала свою кар’єру, а зараз актрису можна побачити на екранах у казці [«Пенелопа»->penelope-ann].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *