Дженніфер Гарнер

Дженніфер Гарнер (Jennifer Garner / Дженнифер Гарнер) народилась у 1972 р. у Х’юстоні (штат Техас) і була другою з трьох доньок у родині. Невдовзі її батьки, інженер-хімік та вчителька англійської мови, переїхали у Чарльстон (Західна Вірджинія), де й пройшло дитинство майбутньої актриси. Дженніфер дев’ять років займалась балетом; зараз вона вважає, що причиною її успіхів був не талант, а наполегливість та любов до сцени. Після закінчення коледжу ім. Джорджа Вашингтона у Чарльстоні Гарнер вступила до університету у Гранвілі, де вивчала драматичне мистецтво.

garner

Отримавши у 1995 р. диплом, Дженніфер вирушила у Нью-Йорк і через місяць стала дублеркою у бродвейській постановці «Місяці у передмісті»; того ж року вона почала працювати на телебаченні у Лос-Анджелесі. Теледебют акторки відбувся у картині «Зоя». У 1996-1997 рр. вона знялась у серіалах «Метушливе місто» та «Закон і порядок» і виконала епізодичні ролі у стрічках «Розбираючи Гаррі», «Площа Вашингтона» та «Містер Магу».

У 1998 р. Гарнер зіграла у телесеріалі «Інше значення». Шоу проіснувало лише місяць, але акторку помітили і доручили роль Ханни у серіалі «Щастя». Завдяки цій роботі Гарнер почали запрошувати на другорядні ролі у кінофільми («Де моя тачка, чувак?», «Перл Харбор»). У 2000 р. продюсер «Щастя» Дж. Дж. Абрамс згадав про Дженніфер, коли шукав виконавицю головної ролі для свого серіалу «Шпигунка». Героїня Гарнер Сідні Брістоу – молода жінка з «потрійним» життям, шпигунка, яка вдає з себе студентку, яка вдає з себе співробітницю банку, – швидко завоювала симпатії глядачів. Телесеріал отримав приз «Народний вибір», а акторку висували на здобуття «Еммі» та «Золотого глобуса».

garner

Наступним успіхом актриси стала роль у кінокоміксі «[Шибайголова»->daredevil] Марка Стівена Джонсона. Продюсери картини Аві Арад та Гері Фостер хотіли віддати роль Електри Начіос, фатальної красуні, яка чудово володіє східними бойовими мистецтвами, Моніці Беллуччі або Пенелопі Крус, але у зв’язку з бюджетними проблемами вирішили запросити когось із телевізійних зірочок, які мріють потрапити на кіноекрани і не вимагають великих гонорарів. «На цю роль претендувало багато акторок, – згадує Фостер. – Ми проводили проби у Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Європі та Австралії. Дженніфер Гарнер у цей час була зайнята у серіалі, проте потім її графік змінився, і вона змогла з нами зустрітися. До того часу ми встигли переглянути сотні претенденток, однак коли вона прийшла і прочитала роль, ми відразу зрозуміли, що знайшли Електру». «Як тільки Дженніфер увійшла до кімнати, я зрозумів, що це і є наша Електра, – каже Арад. – Вона може бути дуже різкою і трагічною, але при цьому їй властиві теплота та емоційність». Актрисі довелося чимало попрацювати над бійцівськими навичками своєї героїні, оскільки вона сама виконувала більшість трюків. На церемонії вручення нагород «MTV Movie Awards» Гарнер отримала премію за «роль-прорив».

Ще до прем’єри «Шибайголови» Гарнер з’явилась на екрані у невеликій, але яскравій ролі у картині Стівена Спілберга «Впіймай мене, якщо зможеш». Потім акторка знялась у романтичній комедії Гарі Вініка «13 виповнюється у 30» (2004), де її партнером буде Марк Руффало, а на початку 2005 р. з’явилась на екранах у стрічці [«Електра»->elektra], повністю присвяченій її героїні з «Шибайголови» (цей фільм виявився невдалим і провалився у прокаті).

garner

Влітку 2005 р. Дженніфер вийшла заміж за Бена Аффлека, у грудні народила йому дочку Вайолет. Весь цей час актриса не припиняла грати в “Шпигунці” (сценаристи вписали її вагітність в сюжет). У травні минулого року серіал закінчився, і Дженніфер почала зніматись в [“Королівстві”->kingdom] Пітера Берга. “Ми з Беном по черзі сидимо з Вайолет, – розповідає Гарнер. – Коли я знімаюсь, всі сімейні клопоти звалюються на нього. Коли знімається він, господарством займаюсь я. А коли ми обоє вільні, то мандруємо якомога далі і намагаємось розслабитись”.

П’ять років тому режисер Берг мав можливість оцінити бойові таланти акторки: він виконував гостьову роль у “Шпигунці” і бачив, як Дженніфер в ролі суперагента Сідні Брістоу без дублерів билась з численними ворогами американської демократії. Тому, розпочинаючи роботу над “Королівством”, режисер запропонував одну з головних головну роль Гарнер, і та погодилась не роздумуючи, незважаючи на те, що нещодавно стала матір’ю. Акторка прийняла ризиковане рішення взяти дочку з собою на зйомки, але навіть не уявляла, наскільки складними вони будуть.

Після завершення рекламної кампанії “Королівства” Дженніфер разом з сім’єю переїхала до Нью-Йорка. Наприкінці вересня вона почала брати участь у репетиціях п’єси “Сірано де Бержерак”, де її партнером став Кевін Клайн. На початку наступного року Гарнер зніматиметься у картині “Бути з вами” – римейку японської містико-романтичної драми про померлу жінку, яка ненадовго повертається до своєї родини у вигляді привида. Ця стрічка вийде на екрани не раніше 2009 р., а наступного року Дженніфер буде часто з’являтись в рекламі косметичної фірми Neutrogena: вона дійсно користується зволожуючим кремом цієї компанії, тому не стала відмовлятись від участі у рекламі.

1 коментар для “Дженніфер Гарнер”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *