Скарб нації: Книга таємниць

Скарб нації: Книга таємниць (National Treasure: The Book of Secrets / Сокровище нации: Книга тайн). Пригоди. США, 2007. Режисер Джон Тартелтауб. У ролях: [Ніколас Кейдж->nicolas-cage], [Діана Крюгер->diana-krueger], [Джон Войт->john-voight], [Ед Харріс->ed-harris], [Хелен Міррен->helen-mirren], [Харві Кейтел->harvey-kaitel], Джастін Барта.

treas

Мисливець за скарбами Бен Гейтс (Кейдж) дізнається, що його покійного прадіда звинувачують у тому, що він брав участь у підготовці замаху на Лінкольна. Для того, щоб врятувати честь родини, герой вирушає на пошуки загадкового Золотого міста.

У кар’єрі Кейдж це перший фільм-продовження: раніше актору вдавалось уникати сіквелів.

Зйомки почались у березні 2007 р. у Лос-Анджелесі. У приміщеннях навколо будинку у Південній Пасадені зняли сцени, дія яких відбувається у вашингтонському житлі Патріка Гейтса. У павільйоні студії “Юніверсал” художник Домінік Воткінс та його співробітники відтворили таверну, де вбивця Лінкольна Джон Віліс Бут розмовляв з Томасом Гейтсом. У другому павільйоні тієї ж студії побудували майже точну копію західного крила Білого Дому, в тому числі Овальний кабінет. Наприкінці березня знімальна група перебралась до Вашингтона, потім – у Південну Дакоту і, нарешті, повернулась у Лос-Анджелес.

Декорації підземних печер збудували у павільйонах студії Діснея і в Студії 12 компанії “Юніверсал”, де раніше розміщувались декорації Сінгапура для [третіх “Піратів Карибського моря”->pirates-of-the-caribbean-3]. Найбільша з печер знаходилась у ямі обсягом 530 кубічних метрів і була оздоблена чотирма потужними насосами. У ній також було 6 отворів, вода з яких подавалась зі швидкістю понад 4000 літрів на хвилину, заливаючи акторів, що брали участь у зйомках небезпечних сцен. Кілька сцен зняли у Великобританії і Франції.

2 коментаря для “Скарб нації: Книга таємниць”

  1. Ще до перегляду фільму мав нагоду ознайомитися з рецензіями. В загальному писали, що фільм “за мудрий”. Багато фактів які не встигаєш сприймати і переварювати. Згідний. Фактів багато. Але особисто мені , це сподобалося. Була історія, авантюра, переслідування, гумор – повний набір для позитивного настрою.

    Отож, про що фільм. Перша частина навколо сімї Гейтсів. А саме їнього прапрадіда, якого визнають причетним до вбивства Дж.Вашингтона. Бен хоче очистити родину від ганьби і розпочинає власне розслідування. Він побуває в Парижі, Лондоні. Викраде президента – заради таємної книги. Книги, яку кожен президент передає своєму наступнику і в якій зберігаються найбільші таємниці держави. Все це закінчиться знаходженням Сабули – міфічного міста індіанців, збудованого із золота. На останніх хвилинах нам натякнуть, чекати продовження. Моя оцінка 5.

  2. Перед новим роком показали його по ICTV. Фільм сподобався, але до кінця додивитися не вдалося. Тож мабуть дочекаюсь появи другої частини на дисках і подивлюся обидві частини за раз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *