Крістен Белл

Крістен Белл (Kristen Bell / Кристен Белл) народилась 18 липня 1980 р. у Гантінгтоні (передмістя Детройта, штат Мічиган). Її мати Лорлай Белл працювала медсестрою, а батько Том Белл був ведучим новин на одному з місцевих телеканалів. Хоча батьки Крістен розлучились, коли вона була ще маленькою, в інтерв’ю актриса розповідає, що її дитинство було щасливим. Батько знову одружився, коли дівчинці було чотири роки, але він завжди був поряд з дочкою, якій довелось звикати до мачухи і двох зведених сестер. “Я прив’язана до обох сімей, – розповідає акторка, – тому що я проводила однакову кількість часу як з однією, так і з іншою”.

bell

Вже з дитячих років було очевидно, що Крістен має акторський талант. З дитячого садка до восьмого класу вона відвідувала школу Детройту для обдарованих дітей, а також брала уроки співу й чечітки. Одна з її перших проб проходила у саморобному театрі, де їй довелось робити акробатичні вправи й кричати. В результаті її взяли на роль банана у першому акті і на роль дерева у другому.

bell

Відвідуючи школу Shrine High School у передмісті Детройта, Белл продовжувала вдосконалювати свою майстерність у трупі театру Stagecrafters. В 14 років у неї вже був власний агент, проте тоді майбутня актриса вирішила залишитись у Детройті. Тільки у 2001 р. дівчина дебютувала на Бродвеї, зігравши Беккі Течер у скороченій версії “Пригод Тома Соєра”. У виставі за п’єсою Артура Міллера “Суворе випробування” Крістен виступала разом з Лаямом Нісоном та Лорою Лінні. У 2002 р. вона вирішила переїхати в Лос-Анджелес і протягом кількох наступних тижнів встигла знятися у серіалах “Щит” та “Зал слави Холлмарк”. У 2003 р. акторка виконала роль Елісон Додж у телефільмі “Король і королева Затоки Місячного Світла”, а наступного року з’явилась у двох епізодах серіалу “Дедвуд”.

bell

Наступним етапом кар’єри Белл став трилер “Спартанець” (2004). Хоча роль Лори Ньютон, викраденої дочки президента США, була відносно невеликою, для Крістен це був справжній прорив: саме завдяки цій стрічці на неї звернули увагу продюсери нового серіалу “Вероніка Марс”. Втім, її не відразу взяли на роль сімнадцятирічної школярки-детектива. Автор сюжету Роб Томас вважав, що героїня має бути білявкою з сонячною посмішкою, однак, незважаючи на колір волосся, Крістен обійшла 70 претенденток на роль. Томас не був розчарований: “Без Белл Вероніка вже була б не та”. Серіал про хоробру дівчину, яка стає помічницею свого батька – приватного детектива, стартував на телеекранах 22 вересня 2004 р. і заслужив чудові рецензії від критиків, яким сподобались цікавий і оригінальний сюжет та розумні герої. “Вероніка Марс”, яку назвали “однією з найяскравіших плям на телебаченні”, відкрила для актриси шлях до справжньої голлівудської кар’єри. Серед її наступних робіт найпомітнішими були комедія “50 таблеток” (2005), трилер “Жахлива безодня” (2005) та фільм жахів “Пульс” (2006). У романтичній комедії [“В прольоті”->forgetting-sarah-marshall], яку зараз демонструють на наших екранах, Крістен Белл виконала головну жіночу роль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *