ВАЛЛ-І

ВАЛЛ-І (Wall-E / ВАЛЛ-И). Анімація / фантастика. США, 2008. Режисер Ендрю Стентон. Ролі озвучують: [Сігурні Вівер->sigurni-wiver], Джефф Гарлін, Фред Віллард, Джон Ратценбергер.

walle

Дія фільму відбувається у далекому майбутньому, коли людство залишить Землю. На планеті залишилось лише одне створіння – маленький робот-сміттяр ВАЛЛ-І (Вселенський Анігілятор Ландшафтний Легкий – Інтелектуальний). Він отримує нову мету у житті, коли зустрічає пошукового робота на ім’я ЄВА.

Створенням голосів роботів займався знаменитий звукорежисер Бен Бертт, на рахунку у якого – голос прибульця з “Інопланетянина” та Р2Д2 із “Зоряних війн”.

Ідея створення “ВАЛЛ-І” виникла у Ендрю Стентона, Піта Доктера і Джо Ранфта ще у 1994 р. Перед початком роботи над стрічкою команда “Піксар” провела польові дослідження на станціях перероблення сміття, щоб побачити, які великі машини пресують відходи. Аніматори дуже ретельно підійшли до створення дизайну кожного робота. Знімальна група багато працювала з обладнанням, змінювали й покращували його, щоб зробити камери якомога більш схожими на 70-міліметрові Panavision, якими знімали фільми 70-х.

Ендрю Стентон та композитор Томас Ньюмен працювали разом ще над хітом “У пошуках Немо”, тому не дивно, що вони продовжили співпрацю, коли створювався “ВАЛЛ-І”. Ньюмен співпрацював з Пітером Габрієлом в роботі над композицією “Назад на Землю”, яка завершує стрічку.

Скачати трейлер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *