Рон Перлман

Рональд Френсіс Перлман, він же Рон Перлман (Ron Perlman / Рон Перлман) народився 13 квітня 1950 р. у Нью-Йорку, на Мангеттені, де й виріс. Закінчив школу імені Джорджа Вашингтона, де вперше вийшов на сцену – у головній ролі в шкільній постановці “Карнавалу злодіїв”. Після закінчення у 1971 р. нью-йоркського коледжу Лехмана зі стелінню бакалавра мистецтв Рон продовжив навчання в університеті штату Міннесота. За його словами, він обрав цей навчальний заклад тому, що хотів опинитися ближче до знаменитого театру Гатрі.

20 липня 1973 р. Перлман отримав диплом магістра; до того часу він вже мав на своєму рахунку велику кількість зіграних у театрі ролей, в тому числі “Двох панів з Верони” Шекспіра. Пізніше Рон повторив роль Валентина з цієї вистави на професійній сцені у постановці Дейвіда Фелдшуха. У 1974-1976 рр. він працював у “Classic Stage Company”, граючи у п’єсах Ібсена, Чехова, Пінтера, Шекспіра та О’Ніла. Його першою професійною роботою стала роль імператора у виставі “Архітектор та імператор Асірії” у постановці Тома О’Хоргона, яка йшла на сцені театру “La Mama” у 1976-1977 рр.

На телебаченні Перлман дебютував у серіалі “Надія Раяна” (1979). 14 лютого 1981 р. він одружився з модельєром Опал Стоун. Шлюб виявився вдалим: зараз вони виховують двох дітей – дочку Блейк Аманду та сина Брендона Евері. Того ж року актор виконав свою першу помітну роль у кіно – у картині француза Жан-Жака Анно “Боротьба за вогонь”. В іншому фільмі цього режисера, історичному детективі за романом Умберто Еко “Ім’я Рози” (1986), Рон зіграв розумово відсталого Сальваторе. Через рік він спробував себе у якості режисера, знявши телесеріал “Красуня та чудовисько”: Перлман також сам написав сценарій і виконав роль чудовиська Вінсента. Ця робота принесла йому визнання глядачів та кілька кінематографічних премій.

Починаючи з 90-х актор знімається дуже багато: постановники запрошують його на характерні ролі або через безсумнівний талант, або через виразну зовнішність. Він бере участь як у високобюджетних проектах (“Чужий: Воскрешення”, [“Блейд-2”->blade]), так і в стрічках класу “Б”, часто озвучує мультсеріали і читає тексти для аудіокниг.

Зігравши у майже сотні картин, Перлман, за його словами, найбільш охоче знімається у кінофантастиці. Напевно, саме тому він погодився перевтілитись у червоношкірого богатиря з пекла у кінокоміксі [“Хеллбой”->ron-perlman] (2004). Зіграв свою роль і той факт, що ставив стрічку Гільєрмо Дель Торо, для якого Рон став майже візитною карткою. Студія хотіла бачити у головній ролі Віна Дізеля, однак Дель Торо та автор коміксу про Хеллбоя Майкл Міньола з самого початку вирішили, що цим героєм може стати лише Перлман. “Я швидше погоджуся на 60-мільйонний фільм з Роном Перлманом, ніж на 100-мільйонний з Томом Крузом”, – заявив Дель Торо, і кінцевий результат підтвердив його правоту. Перлман виконав головну роль і в фантастичному бойовику [“Хеллбой-2: Золота армія”->hellboy-2], який незабаром вийде на наші екрани.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *