Марія Белло

Марія Белло (Maria Bello / Мария Белло) народилась 18 квітня 1967 р. у місті Норістаун (штат Пенсильванія). Її батько Джо Белло – італієць, який працював підрядником, мати Кеті Белло – медсестра польського походження. У Марії є два брати Кріс та Джоуї, а також молодша сестра Ліза. Після закінчення католицької середньої школи Белло продовжила навчання в університеті Вілланова у передмісті Філадельфії, де вивчала політологію, збираючись стати юристом. Проте на старших курсах вона записалася у клас акторської майстерності і після закінчення університету поїхала у Нью-Йорк, де вступила до театрального училища. Марія грала у малобюджетних постановках за межами Бродвею, таких, як “Вбивця у мені”, “Міське планування” тощо.

bello1

Робота в театрі приносила дуже малий дохід, тому акторці доводилось працювати відразу у кількох місцях. Її дебют у кіно відбувся у 1992 р. у фільмі “Все гаразд”. У 1995-му вона перебралася до Лос-Анджелесу, а через рік пройшла проби на роль у серіалі “Містер і місіс Сміт”, римейку популярного шпигунського шоу, де її партнером став Скотт Бакула. Для ролі місіс Сміт Марії довелося робити деякі трюки без дублерів і навчатися тайванській вуличній боротьбі.

bello1

Після того, як серіал припинили знімати вісім тижнів потому через низький рейтинг, Белло запропонували гостьову роль лікаря-педіатра Анни Дель Аміко у чотирьох останніх серіях третього сезону надзвичайно популярної “Швидкої допомоги”. Гра Марії справила враження на продюсерів, які запропонували їй продовжити зйомки у серіалі вже на постійній основі. Покинувши знімальний майданчик “Швидкої допомоги”, Белло почала активно зніматись в кіно. Її першим помітним фільмом була “Вічна опівніч” з Ліз Херлі та [Беном Стіллером->ben-stiller], але по-справжньому її запам’ятали лише після трилера Браяна Хелгеленда “Розплата” (1999) з [Мелом Гібсоном->mel-gibson]. У 2000 р. на екрани вийшли відразу чотири картини за участю акторки – “Дуети”, “Абсолютний нуль”, “Бар “Гидкий койот” та “Хлопець Сем”, а критики почали вважати Белло серйозною актрисою після ролей у “Гальмі” та “Виправданій жорстокості”, які принесли їй номінації на “Золотий глобус”. Останнім часом у Голлівуді за Марією закріпилась репутація “рятувальниці проектів”: вона замінила Рейчел Вайс у [третій “Мумії”->mummy-3-ann] і зіграла замість [Меггі Гілленхаал->maggie-gyllenhaal] в екранізації роману Ребекки Міллер “Особисте життя Піппи Лі”.

bello1

Бажаючи передавати артистичний досвід дітям, Марія Белло стала одним із засновників некомерційної драматичної школи для дітей у Гарлемі. Нещодавно вона здійснила подорож Африкою, де спілкувалась з дітьми і збирала матеріал для книги, яка досліджує цінності дітей різних культур.

1 коментар для “Марія Белло”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *