Джилліан Андерсон

Джилліан Андерсон (Gillian Anderson / Джиллиан Андерсон) народилась 9 серпня 1968 р. у передмісті Чикаго, проте невдовзі через роботу батька, який займався кінопрокатом, сім’я переїхала до Пуерто-Ріко. Потім Андерсони вирушили до Лондона, де й пройшли юні роки Джилліан. Незважаючи на те, що спочатку однокласники дражнили її за американський акцент і не хотіли приймати в своє коло, Андерсон часто згадує ті роки. Вона дуже швидко полюбила столицю Великобританії, тому звістка про те, що сім’я повертається в Штати, стала для неї справжнім шоком.

gillian1

Після Лондона Джилліан було важко пристосуватись до життя в Гренд Рапідс, провінційному містечку штату Мічиган. Місцеві діти не хотіли дружити з нею, вона теж не дуже прагнула з ними спілкуватись. Андерсон не бажала миритись з такою долею: її протест проявився у тому, що вродлива дівчина одного дня перетворилась на розмальованого панка і почала вигадувати хуліганські витівки, за які її могли вигнати зі школи.

gillian1

Закінчивши школу, Джилліан несподівано для своїх батьків зацікавилась акторською професією і вступила до театральної школи Гудмана при Чиказькому університеті. Отримавши диплом, вона вирушила в Нью-Йорк, де почала грати в позабродвейських постановках, підробляючи при цьому офіціанткою у місцевих барах. Першим успіхом Андерсон стала вистава “Відсутні друзі”, за яку вона у 1991 р. здобула премію “Theatre World Award”. Натомість кінодебют актриси, малобюджетний фільм “Поворот” (1992), залишився непоміченим глядачами. Джилліан практично не пропонували ролей на великому екрані, а ходити на прослуховування у пошуках роботи на телебаченні, як порадив їй агент, акторка не хотіла – вона присяглась, що ніколи не буде зніматись в дурнуватих серіалах. Однак, просидівши рік без роботи, Андерсон змінила свою думку.

gillian1

Керівники телемережі “Фокс”, які підбирали акторів для “Секретних матеріалів”, хотіли, щоб напарницею агента Малдера була довгонога сексапільна блондинка а-ля Памела Андерсон, тому кандидатуру Джилліан навіть не хотіли обговорювати. Але автор та керівник проекту Кріс Картер заявив, що саме такою він уявляв собі агента Скаллі. Після довгих суперечок боси “Фокса” вирішили ризикнути і заключили з Андерсон пробний контракт. Після перших же епізодів шоу стало культовим, і у Джилліан з’явились мільйони прихильників в усьому світі. Щоправда, її стосунки з продюсерами значно погіршились після того, як вона несподівано завагітніла. Для серіалу довелось вигадати причину її відсутності: агента Скаллі на кілька серій викрали інопланетяни. Однак на популярність Джилліан Андерсон та її героїні це ніяк не вплинуло.

2 коментаря для “Джилліан Андерсон”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *