30 днів ночі

30 днів ночі (30 Days of Night / 30 дней ночи). США, 2007. Режисер Дейвід Слейд. У ролях: [Джош Хартнетт->josh-hurtnett], Меліса Джордж, Денні Х’юстон, Бен Фостер, Марк Бун-мол., Марк Рендалл, Ембер Сейнсбурі, Ману Беннетт, Меган Френіч, Джоел Тобек.

1+1, п’ятниця 24 жовтня, 23.25

Як вижити на Алясці, де ніч триває 30 днів, коли навколо самі вампіри, а усі зв’язки з цивілізацією втрачено? Це питання постає перед жителями маленького містечка, які на чолі з місцевим шерифом (Хартнетт) намагаються дочекатися сходу сонця…

30days

Картина є екранізацією графічного роману, написаного Стівом Найлсом і ілюстрованого Беном Темплсмітом. Ідея виникла у Найлса під час його перебування на Алясці. Поєднавши стародавні легенди про вампірів та сучасні умови життя у відрізаному від світу містечку, автор написав моторошний і водночас реалістичний роман. Центральна сюжетна лінія першоджерела дещо відрізняється від фільму: у стрічці образи антагоністів спрощені до уявлень про вампірів як “носферату” зі старих чорно-білих картин. Мови, якою у “30 днях” розмовляють упирі, насправді не існує: її спеціально вигадали Найлс, продюсер Сем Реймі та виконавець ролі головного лиходія Х’юстон. Подейкують, що буде створено продовження стрічки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *