Вінс Вон

Вінс Вон (Vince Vaughn / Винс Вон) народився 28 березня 1970 р. у Мінеаполісі, а виріс у передмісті Чикаго. Його рідні не мали жодного відношення до мистецтва – батько Вернон, наприклад, продавав м’ясо. Крім Вінса у сім’ї були дві старші сестри – Валері та Вікторія. Дітей виховували досить-таки суворо; Вон неодноразово розповідав в інтерв’ю, наскільки вплинуло на його майбутні переконання і моральні правила виховання батьків – тата-протестанта та матері-католички.

vaun1

У 1988 р. Вінс закінчив середню школу Lake Forest High School. До того часу у нього вже склались досить чіткі плани на майбутнє – він твердо вирішив стати актором. Укріпила це рішення сумна обставина: у 1987 р. Вон потрапив в автомобільну катастрофу, після якої змушений був відмовитись від спортивних занять, які були його іншим сильним захопленням. У 1988 р. Вінс певний час працював на одному з приватних телевізійних каналів, а потім вирушив до Голлівуду. Рік потому він з’явився у серіалі.

vaun1

У 1991 р. батьки актора розлучились, і він дуже сильно переживав цю подію. Через два роки Вон дебютував у кіно в спортивній драмі “Руді”, а прославився у 1996 р. завдяки хітовій комедії “Тусовщики” Дага Лаймена з Джоном Фавро. Наступного року він з’явився на екранах у другій частині “Юрського парку” Спілберга. Після ролі Нормана Бейтса в римейку “Психо” (1998) став бажаним гостем в трилерах (“Прихована загроза”). Останнім часом Вона найчастіше можна побачити в комедіях у товаристві таких зірок жанру, як Бен Стіллер та Вілл Феррелл ([“Зуландер”->zoolander], “Стара школа”, “Старські та Хатч”, “Викидайли”). У 2005 р. комедія [“Незвані гості”->wedding-crashers], яка стала справжнім бенефісом Вінса, мала великий успіх в прокаті: касові збори тільки в США перевищили 200 млн. доларів. У блокбастері [“Містер і місіс Сміт”->mr-and-mrs-smith], який вийшов на екрани того ж року, Вон знявся разом з [Бредом Піттом->brad-pitt] та [Анжеліною Джолі->angelina-jolie]. У [“Розлученні по-американськи”->divorce] (2006) партнеркою актора стала колишня дружина Пітта [Дженніфер Аністон->jennifer-aniston].

Минулого року Вон виконав головну роль у різдвяній комедії “Фред Клаус, брат Санти”. Його герой – не дуже щасливий старший брат Санта Клауса. Це третя спільна робота Вінса і режисера Дейвіда Добкіна (попередні дві – “Мішені” та “Незвані гості”). У картині також знялись Кеті Бейтс, [Пол Гіаматі->paul-giamati], Рейчел Вайс, [Кевін Спейсі->kevin-spacey] та [Міранда Річардсон->miranda-richardson]. “Всі, крім мене, отримували премію Кіноакадемії або висувались на неї, і через це у мене на зйомках виробився комплекс неповноцінності”, – жартує Вон. Остання поки що робота актора – комедія “Чотири Різдва” (2008) з Різ Візерспун.

vaun3

Що ж стосується особистого життя Вінса Вона, то він зустрічався з деякими своїми екранними партнерками, наприклад, з Джой Лорен Адамс та Дженніфер Аністон, і брав участь у кількох скандалах, наприклад, у відомій бійці в барі у Вілмінгтоні (штат Північна Кароліна), де знімався у “Прихованій загрозі”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *