Нагороди кінокритиків США 2008 р.

Фаворитом лос-анджелеських критиків цього року несподівано стала анімаційна стрічка [“ВАЛЛ-І”->vall-i], створена студією “Піксар”. Найкращою актрисою вони назвали Саллі Хокінс за картину “Безтурботна” (цю акторку також відзначило призом журі Берлінського кінофестивалю), найкращим актором – [Шона Пенна->sean-penn], який виконав головну роль у драмі Гаса Ван Сента “Мілк”, а найкращим режисером – Денні Бойла (“Мільйонер з нетрів”).

molk

Кінокритики Нью-Йорка вважають найкращими “Мілка” і виконавців головної та другорядної ролей у цьому фільмі – Пенна та Джоша Броліна. Премія за жіночу роль теж дісталась Хокінс, а Майка Лі, який зняв “Безтурботну”, визнали найкращим режисером. “ВАЛЛ-І” нью-йоркці відзначили як найкращу анімаційну стрічку року.

Південно-східна асоціація критиків теж зупинила свій вибір на “Мілку”, віддавши йому призи за найкращий фільм та чоловічу роль. Денні Бойл додав до своєї вже чимало колекції ще одну премію за режисуру, а найкращою актрисою організація назвала Енн Гетевей за роль у картині “Рейчел виходить заміж”.

Вашингтонська асоціація нагороди за найкращий фільм та режисуру присудила “Мільйонеру з нетрів”. Найкращою актрисою року, на думку критиків з цього товариства, є Меріл Стріп (“Сумнів”), а найкращим актором – Міккі Рурк (“Борець”). Їх вибір майже збігся із зробленим колегами з Детройту, тільки останні віддали перевагу не Стріп, а Кейт Вінслет (“Революційний шлях”). Критики Сан-Франциско вирішили не вибирати між Пенном та Рурком і вручили премії за чоловічу роль їм обом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *