Рожева пантера-2

Вдалі продовження фільмів взагалі – річ рідкісна, але трапляється. А от продовження комедій (мається на увазі не комерційний успіх) ? “Поліцейський з Беверлі Хіллз-2”? “Сам удома-2”? [“Гуртом дешевше-2”->cheaper-by-dozen-2]? Отож бо. Перелік можна продовжувати.

pink

І першу [“Рожеву пантеру”->pink-panther] з [Мартіном->steve-martin] дуже смішною назвати не можна було, що тоді казати про сіквел. Він нагадує клон першого фільму, де усього-навсього збільшили кількість людей, які стають свідками спочатку ідіотизму, а потім геніальності Клузо. У першій стрічці це був герой Жана Рено, а тут зібралась ціла міжнародна команда слідчих. Через це Рено залишився без роботи і майже без екранного часу, він міг у цій картині не зніматись взагалі. Автори фільму спробували компенсувати брак уяви кількістю зірок: [Енді Гарсіа->andy-garcia] – темпераментний італієць, [Альфред Моліна->alfred-molina] – пихатий англієць, в одному епізоді навіть з’являється [Джеремі Айронс->jeremy-irons]. Тільки от кількість у якість не переросла. Можна помилуватись красунею Айшварією, проте роль її героїні у сюжеті насправді вгадати зовсім не так складно, як собі думали сценаристи. Хіба що Джон Кліз у ролі Дрейфуса здатний трохи посмішити, але його у картині теж небагато.

pink

Про Мартіна в ролі Клузо, на жаль, теж не можна сказати нічого позитивного. Якщо у першому фільмі ще працював елемент цікавості (як зіграє таку знамениту роль славетний комедіант?), то у другому його вже немає, бо ми точно знаємо, чого чекати від цього Клузо – щирого ідіотизму протягом усього фільму і блискучу дедуктивну перемогу у фіналі. Чудовий актор працює цього разу без натхнення, немовби за інерцією, його герой часом нагадує бліду копію лейтенанта Дребіна, особливо коли знущається з Папи Римського. Сцена, де партнеркою Стіва виступає Лілі Томлін, навіює ностальгійні спогади про “Увесь я” і часи, коли актори були молодші і набагато смішніші.

pink

Підсумок: малосмішну другу серію “Рожевої пантери” можна рекомендувати хіба що тим, кому дуже сподобалась перша частина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *