Монстри проти чужих

Назва чітко характеризує зміст цього фільму, зовсім як це було у дешевих фантастичних стрічках 50-х, які він намагається пародіювати. Оскільки знайомих з цим різновидом картин у нас знайдеться дуже небагато (це ж не чергове “Дуже… кіно”, де висміюються фільми, які вийшли вчора), сприймати “Монстрів” як пародію будуть одиниці – для решти він залишиться опусом на тему “добрі потвори проти поганих потвор”.

monstrr1.jpg

Нічого поганого у стрічці немає, але й шреківських злетів не спостерігається. Є гумор і кумедні персонажі, однак справжні родзинки на кшталт пінгвінів з [“Мадагаскару”->madagascar] та білки з [“Льодовикового періоду”->ice-age] серед них відсутні. Це при тому, що майже у всіх з п’ятірки головних героїв потенціал є: слід було б сміливіше попрацювати з ними, зробити не такими білими й пухнастими (монстри все ж таки), тоді вони б відразу стали цікавішими. Не завадило б показати когось із них справжнім “поганим хлопцем”, у якого потім знайдеться добре серце, але ні – тут навіть божевільний вчений Тарган тільки шалено регоче, а є цілком позитивною істотою. Втім, ситуація може ще покращитись: стрічку відверто запрограмовано на сіквели, які неодмінно з’являться за наявністю мінімально пристойних касових зборів, а після цього ідею можуть перекинути на телебачення і клепати там мультсеріали.

monstrr2.jpg

Немає нічого особливо цікавого і в центральній лінії самоствердження головної героїні – повчальній, передбачуваній і прямій, як найкоротша відстань між точками (точка № 1 – це Сюзан, готова усім жертвувати заради егоїстичного нареченого, точка № 2 – відважна Гігантіка, яка знає собі ціну). Вийшло щось подібне до [“Жінок”->women], тільки для молодшої публіки. Автори казали, що зробили головною Сюзан зовсім не випадково, але сценарій міг би стати жвавішим, якби в центрі опинився інший член команди.

monstrr3.jpg

Лиходій у “Монстрах” нібито не найгірший, але теж зірок з неба не хапає: він кумедний, проте його важко сприймати як серйозну загрозу навіть для мультфільму, і інтерес до сюжету це також не підсилює. Стрічка залишилась набором можливостей, використаних наполовину. Розвага непогана і, головне, не занадто довга, однак чекати чогось надзвичайного не варто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *