Біллі Крудап

Біллі Крудап (Billy Crudup / Билли Крудап) народився у 1968 р. у передмісті Нью-Йорка. Він з дитинства любив розважати друзів та рідних, імітуючи спільних знайомих. У дитинстві Біллі жив у Техасі та у Флориді, після закінчення школи вступив до університету Північної Кароліни, де вивчав акторську майстерність, а потім вчився у школі мистецтв “Tisch School of the Arts”.

crudup1.jpg

У 1995 р. Крудап прославився на Бродвеї: Товариство незалежних критиків присудило йому премію за видатний дебют у виставі за п’єсою Тома Стоппарда “Аркадія”. Рік потому він знявся у драмі Баррі Левінсона “Ті, що сплять” (1996), де його партнерами були [Бред Пітт->brad-pitt], [Роберт Де Ніро->robert-de-niro] та [Дастін Гоффман->dustin-hoffman]. Голлівуд відкрив двері перед перспективним новачком, проте Біллі не поспішав брати участь у комерційних проектах. Подейкували, що він відмовився від ролі у “Титаніку”, бо вона його не зацікавила. Пізніше актор жартував, що якби він знявся у блокбастері Джеймса Кемерона, фільм провалився би в прокаті. Крудап завоював популярність у стрічках “Вигадуючи Ебботів” (1997), “Без межі” (1998), “Син Ісуса” (1999), “Майже знамениті” (2000). Незважаючи на славу, йому вдавалося уникати таблоїдних скандалів, хоча у 2004 р. у пресі писали, що заради партнерки у картині “Краса по-англійськи” Клер Дейнс Біллі розстався з Мері-Луїз Паркер, яка у той час була вагітна.

crudup2.jpg

Одного разу актор сказав, що його найбільше цікавлять герої, які роблять помилки і намагаються їх виправити. У ролі вченого Джона Остермана, який перетворюється на всемогутнього Доктора Мангеттена у [“Хранителях”->watchmen], йому довелось розв’язувати іншу задачу: Крудап змушений був зображувати істоту, яка може все і якій немає чого прагнути. “Ми з Заком багато розмовляли на цю тему, – розповідає Біллі. – Спочатку я розгубився. Для актора дуже важлива недосконалість персонажа – її завжди можна цікаво обіграти. А коли герой все може і все знає, це просто жах. Так, мені було дуже цікаво – з таким героєм я ще ніколи не стикався, однак я не знав, з якого кінця до нього підступитися. Я намагався уявити собі, що може відбуватись у нього в голові, і часом мені здавалося, що я божеволію”. Але врешті-решт Крудап знайшов вихід: Остерман намагається допомогти людству, виконуючи доручення уряду, однак люди йому більше не цікаві. Його приваблюють більш серйозні питання, проте врешті-решт він розуміє, що люди теж можуть його здивувати.

crudup3.jpg

В “Хранителях” актору довелось зніматися на тлі синього екрану у спеціальному костюмі, але він запевняє, що не відчував дискомфорту від такої роботи. “Навіть навпаки! – сміється Крудап. – Мені не потрібно було качати м’язи і перетворювати себе на Супермена. Решта акторів не виходили зі спортзалу, а я міг їсти пончики. Перед зйомками я хвилювався, що мені доведеться зніматися оголеним, проте я боявся даремно: мені видали щось на кшталт піжами”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *