Пол Радд

Пол Радд (Paul Rudd / Пол Радд) народився 6 квітня 1969 р. у Пасаїку (штат Нью-Джерсі). Його батько працював у галузі авіаперевезень, тому сім’я часто переїздила. З часом Радди оселилися у Канзас-сіті. Після закінчення школи Пол вступив до Канзаського університету, де вивчав театральне мистецтво. Потім він став студентом Американської академії драматичних мистецтв і під час навчання три місяці займався у майстерні Британської академії драми Оксфордського університету. Його наставником був відомий продюсер Майкл Кан. В Англії Радд брав участь у постановці вистави “Проклята поезія” в театрі “Глобус” – як продюсер та виконавець ролі Персі Біши Шеллі. Він також зіграв головного героя у “Гамлеті”, якого поставив славетний Бен Кінгслі (“Ганді”).

rudd1.jpg

Повернувшись у США, Пол дебютував на телебаченні у 1992 р. у серіалі “Сестри”. Активно працюючи для малого екрану, актор у 1995 р. вперше з’явився і на великому – у молодіжній комедії “Без поняття”. Картина зробила зіркою Алісію Сілверстоун, однак і Радд отримав високі оцінки критиків. Того ж року він знявся у фільмі жахів “Хелловін: прокляття Майкла Маєрса”. Серед наступних стрічок за участю актора варто згадати хіт “Ромео і Джульєтта” Базза Лурмана, “Об’єкт мого захоплення” та “Дванадцяту ніч” Ніколаса Гітнера, комедію “200 сигарет”. У 1999 р. він виконав одну з провідних ролей у створеній Лассе Хальстрьомом екранізації роману Джона Ірвінга “Правила виноробів”, де знялись [Тобі Магвайр->toby-maquire], [Шарліз Терон->charlize-theron], [Майкл Кейн->michael-cain].

rudd2.jpg

Радд зіграв досить велику роль Майка Ханнігана у серіалі “Друзі”, проте першою роботою, яка свідчила про його комедійний талант, була картина “Телеведучий: легенда про Рона Бургунді” з Віллом Фарреллом. Полу принесла славу низка проектів, пов’язаних з новим голлівудським королем комедії Джаддом Апатоу: “Сорокарічний та незайманий” (2005), [“Трішки вагітна”->knocked-up] (2007), “В прольоті” (2008). Він тричі потрапляв у число номінантів на премію глядацьких симпатій “MTV Movie Award” – двічі за участь у найкращій екранній команді (у 2005 р. за “Телеведучого” і у 2006-му за “Сорокарічного та незайманого”) і один раз за найкращий музичний виступ (“Телеведучий”). Пол брав участь в озвучуванні анімаційного хіта “Монстри проти чужих” (2009) і знявся у стрічках “Оргазм в Огайо” (2006), “Наречена з того світу” (2008), “Доросла несподіванка” (2008).

rudd3.jpg

“У цьому персонажі є відкритість, вразливість – і мені це подобається, – каже Радд про свого героя з фільму [“Люблю тебе, чувак”->love-you-man]. – У нього абсолютно позитивний образ, але Пітер інколи настільки незграбний і недолугий, що не може знайти оптимальне рішення дрібної проблеми. Я дуже схожий на Пітера у багатьох речах. У нас з режисером Джоном Хамбургом навіть є спільний жарт, що персонаж Пітера просто змальовано з нас двох”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *