Льодовиковий період-3: Ера динозаврів

Льодовиковий період-3: Ера динозаврів (Ice Age : Dawn of the Dinosaurs / Ледниковый период-3: Эра динозавров). Анімаційний фільм / комедія. США, 2009. Режисер Карлос Салдана. У ролях: Рей Романо, Джон Легізамо, Деніс Лірі, Квін Латіфа.

iceage3n.jpg

Лінивець Сід потрапляє в халепу, коли, бажаючи створити власне плем’я, натикається на кілька яєць динозаврів. Вирушивши на його пошуки, друзі потрапляють у таємничий світ, прихований під льодом…

Карлос Салдана вважає, що третій “Льодовиковий період” – найбільш амбіційний з усієї трилогії. Новим для трилогії став неймовірний, прихований під льодом світ, населений динозаврами. Його рослинність різко контрастує з засніженими пейзажами перших двох серій. Це сповнений несподіванок і гігантських істот світ, де живе кохана білки Скрета, яку звуть Скретті, і знаходяться такі місця, як Ущелина смерті та Плити скорботи.

Скрет був другорядним персонажем у [“Льодовиковому періоді”->ice-age], однак його неймовірна популярність змусила авторів стрічки значно розширити його роль у продовженнях. У третій частині вперше у нього з’являється суперник – хитра й симпатична самочка-білка Скретті. Її, як і всіх персонажів “Льодовикового періоду”, вигадав відомий художник Пітер де Сев, який працював над цим кіносеріалом з самого початку. Він хотів, щоб двоє гризунів були схожі одне на одного, але при цьому мали помітні відмінності. “Скретті більш кмітлива, ніж Скрет, – пояснює де Сев. – Вона також більш витончена і складна”. Нову білку озвучила Карен Дішер, яка очолює сценарний відділ фільму.

Художники-аніматори, які працювали над образом мамонтихи Еллі, довго роздумували, як найкраще зобразити її вагітність. “Ми не хотіли, щоб вона виглядала дуже важкою, – каже головний художник-мультиплікатор Хуан Карлос Наварро-Карріон. – Вона залишається такою ж енергійною та життєрадісною, якою ми знаємо її за фільмом [“Льодовиковий період-2”->ice-age-2], бо ми хотіли зберегти цю енергійність. Ми вирішили, що її живіт просто буде присутній, але не буде заважати їй”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *