Зціляти мерців

Зціляти мерців (Bringing Out The Dead / Воскрешая мертвецов). США, 1999. Режисер [Мартін Скорсезе->martin-scorcese]. У ролях: [Ніколас Кейдж->nicolas-cage], Патріція Аркетт, Джон Гудман, [Вінг Реймс->ving-rames], Том Сайзмор.

НТН, неділя 30 серпня, 20.40

Лікар «Швидкої допомоги» Френк Пірс (Кейдж) змушений працювати у бідних кварталах міста, спостерігаючи за останніми хвилинами життя багатьох його мешканців. Через свою роботу він поступово наближається до межі божевілля.

Через 13 років після «Таксиста» Скорсезе та сценарист Пол Шредер звернулись до схожої тематики, використавши твір Джо Коннелі. Знову основним героєм фільму стало місто-пекло з його брудом, ненавистю та покидьками суспільства. Тільки цього разу людина-спостерігач приймає його таким, яким воно є, не думаючи протестувати, лише шукаючи алкогольного або наркотичного забуття. Стрічка не мала комерційного успіху, оскільки є дуже песимістична і зовсім не розрахована на приємне проводження часу. Вона викликала різні відгуки: від схвальних рецензій до нищівних порівнянь з телесеріалом «Швидка допомога». Режисер, з ім’ям якого пов’язані деякі з кращих досягнень американського кіно 70-80-х років, дійсно переживав тоді не найкращі часи, хоча йому й вдалося створити досить цікаву психологічну драму. В усякому разі, фільм заслуговує на увагу через гру Ніколаса Кейджа, яку дехто з критиків назвав кращим досягненням актора до того часу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *