Дев’ять

Дев’ять (9 / Девять). Анімація / драма / фантастика. США, 2009. Режисер Шейн Екер. Ролі озвучують: [Ілайджа Вуд->elaja-wood], [Дженніфер Коннеллі->jnnipher-connelly], Мартін Ландау, [Крістофер Пламмер->christopher-plummer], Кріспін Гловер.

nine_ann.jpg

Вчений навчився дарувати машинам інтелект, але роботи повстали проти своїх творців і в жахливій війні знищили їх. Перед тим, як загинути, професор зшив дев’ять ганчіркових ляльок, вклавши у них всю свою душу. У кожного з них на спині написано номер, який водночас є ім’ям.

Стрічка базується на сюжеті однойменного короткометражного мультфільму 2005 р., створеного режисером Шейном Екером і номінованого на “Оскар”. На Берлінському кінофестивалі цей фільм помітив російський режисер Тімур Бекмамбетов (“Нічний дозор”),. Він вирішив, що сюжет “Дев’яти” вартий повного метражу, і разом з Тімом Бертоном став продюсером нової стрічки Екера, яку зараз називають відкриттям нової ери в анімаційному мистецтві. Це перший продюсерський проект Бекмамбетова на “фабриці мрій”.

Спочатку вважали, що новий мультфільм, як і його першоджерело, буде німим, однак врешті-решт персонажам дали змогу говорити, причому озвучили їх зірки кіно. Зйомки фільму, які почались у Торонто (Канада), невдовзі призупинились, а потім продовжились на території Люксембурга. Спочатку прем’єру стрічки призначили на грудень 2008 р., але за місяць до неї студія заявила, що вихід “Дев’яти” у прокат переноситься на 9 вересня 2009 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *