Джастін Барта

Джастін Барта (Justin Bartha / Джастин Барта) народився 21 липня 1978 р. у Форт Лодердейлі (штат Флорида) у сім’ї Стівена Барта, агента з нерухомості, і Бетті Барта, вчительки. Коли Джастіну було дев’ять років, його сім’я переїхала до Західного Блумфілда (штат Мічиган). У 15 років Барта почав займатись акторством після того, як зламав зап’ясток, граючи у теніс. Він зіграв одну з ролей у постановці “Сон у літню ніч”, після чого заснував власну дитячу театральну групу, до якої входило 15 учнів його школи. У театрі гурток ставив п’єси і виступав з ними у дитячих лікарнях і в початкових школах. Після цього Джастін почав брати в Детройті уроки акторської майстерності у викладачів з Нью-Йорка.

burtha1.jpg

Закінчивши школу у 1996 р., Барта вирушив до Нью-Йорка, де згодом закінчив університет. Свою кар’єру у кіно він почав у 1999 р. як асистент режисера відомої гангстерської комедії “Аналізуй це”. Як актор Джастін дебютував у короткометражній стрічці “Тег”. У 2003 р. він випробував себе у ролі сценариста, режисера і продюсера короткометражної комедії “Достоїнства і недоліки”, показаної на кінофестивалі у березні 2003 р. Барта також написав сценарій, спродюсував і зіграв у проекті телеканалу MTV під назвою “Шоу Дастіна і Джастіна”, який замислювався як сатиричний виклик розважальній програмі Тодда Філліпса.

burtha2.jpg

В кіно першою помітною роботою актора була роль молодшого брата впливового федерального прокурора у комедії Мартіна Бреста [“Джильї”->gigli] (2003) з [Беном Аффлеком->ben-afflek] та [Дженніфер Лопес->jennifer-lopes] у головних ролях. У 2004-му Джастін знявся у ролі комп’ютерного генія Райлі Пула у пригодницькій стрічці [“Скарб нації”->national-treasure] з [Ніколасом Кейджем->nicolas-cage], [Даян Крюгер->dian-kruger] та [Джоном Войтом->jon-voight]. Наступного року актор виконав другорядну роль у драмі Барта Фрейндліха “Довірся чоловіку”, а потім зіграв у романтичній комедії “Кохання та інші неприємності” з [Метью Макконахі->matthew-mcconaghey] та [Сарою Джессікою Паркер->sara-jessica-parker]. Він також перевтілився у Джеффа Кехілла в сіткомі “Вчителі”, прем’єра якого відбулась 28 березня 2006 р. на телеканалі NBC. Однак через низькі рейтинги цей серіал зняли з ефіру вже 15 травня, після виходу шести епізодів.

У 2007 р. Джастін знявся у продовженні “Скарбу нації”, яке отримало підзаголовок “Книга таємниць”. У листопаді того ж року його затвердили на роль в трагікомедії Кевіна Еша “Святі ролики”. У цьому фільмі персонаж актора втягує свого приятеля (Джессі Айзенберг) у торгівлю екстазі. Картина базується на реальних подіях 90-х, коли наркотики переправляли на територію США за допомогою хасидів. Зйомки стрічки почались весною 2008 р. у Нью-Йорку.

burtha3.jpg

У романтичній комедії Барта Фрейндліха “Нянька за викликом” 25-річний герой Барта закохується у самотню матір ([Кетрін Зета-Джонс->catherine-zeta-jones]), яка живе по сусідству. Основною перешкодою в їх стосунках стає те, що героїня значно старша за свого обранця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *