Крістін Дейвіс

Крістін Дейвіс (Kristin Davis / Кристин Дэвис) народилась 23 лютого 1965 р. у місті Боулдер (штат Колорадо). Вона була єдиною дитиною в сім’ї. Коли її батьки розлучились, Крістін разом з матір’ю і вітчимом переїхала у місто Колумбія (штат Каліфорнія), де вітчим Кіт Дейвіс, професор психології, викладав в університеті. Дівчина росла разом з трьома дочками вітчима від першого шлюбу. Акторкою вона вирішила стати ще в дитинстві, після ролі в шкільній п’єсі “Білосніжка та семеро гномів”. Дейвіс жила у Південній Кароліні, поки не закінчила вищу школу у 1983 р. Після цього вона переїхала в Нью-Джерсі, де вступила до університету Рутгерса.

krist1.jpg

Закінчивши університет у 1987 р., Крістін перебралась до Нью-Йорка, де почала зніматися в рекламних роликах, а також брати участь у класичних і сучасних театральних постановках. У 1995 р. вона дебютувала у ролі Брук Армстронг Кемпбелл в “Районі Мелроуз”. Дейвіс покинула шоу через рік, коли продюсери дізналися, що глядачам не подобається її персонаж. Актриса також отримувала невеликі ролі в інших телесеріалах, в тому числі в “Друзях” та “Сейнфелді”. У 1998 р. Крістін запросили на роль Шарлотти Йорк у серіалі “Секс і місто”. Цю героїню вона грала протягом усіх сезонів цього шоу, отримавши за це премію “Еммі” і чотири “Золоті глобуси”. Канал VH1 заніс Дейвіс до списку 200 видатних ікон поп-культури.

krist2.jpg

В кіно Крістін знімалась у фільмах “Пригоди Шаркбоя та Лави” з Джорджем Лопесом та Дейвідом Аркеттом і “Кудлатий пес” з [Тімом Алленом->tim-allen]. У 2008 р. вона повернулась до ролі Шарлотти в повнометражному продовженні “Сексу і міста”. “В моїй героїні мені більше за все подобається те, що відрізняє її від решти персонажів – вона сповнена надій, – розповідає акторка. – У неї немає цієї стомленості і цинізму. Напевно, її наївність – її мінус, але мені це і подобається. Шарлотта вірить, що грати треба за правилами – з великої букви “П”.

Коли Дейвіс запросили на роль невірної дружини Люсі у стрічці “Тільки для закоханих”, вона дуже здивувалась: вибір режисера здався їй абсолютно нелогічним, бо Люсі була зовсім не схожа на її попередніх героїнь. Але саме тому Крістін було надзвичайно цікаво грати цю роль.

krist3.jpg

Дейвіс певний час мала проблеми з алкоголем і була членом клуба анонімних алкоголіків. Вона каже, що захопленню спиртним сприяло її південне виховання: “Алкоголь звільнив мене. Я була дуже сором’язливою і не знала, як стати більш розкутою. Я випивала за тієї ж причини, за якої вибрала кар’єру актриси. Я хотіла почуватися вільною і вміти виражати себе”. Зараз актриса присвячує свій вільний час заняттям йогою, а також бігу і в’язанню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *