Старі пси

У режисера і сценариста Волта Беккера з назвами фільмів виходить якось дуже оригінально: [“Реальні кабани”->wild-hogs] (в оригіналі дикі), “Старі пси”… Напевно, якщо Волт колись відірветься від своїх улюблених майже-пенсіонерів і зніме підліткову комедію, він назве її “Молоді козли”.

old-dogs1.jpg

З назвами все чудово, а от вміння працювати з акторами Беккеру бракує. [Траволта->john-travolta] актор добрий (якщо йому дати якісний матеріал), а [Вільямс->robin-williams] ще кращий, але на цих зйомках вони просто відпочивали і насолоджувались товариством. Кількість фальшивих смішків і не менш фальшивих реакцій персонажів дивує – це ж не серія сіткому, яку знімають за день, а високобюджетна кінопродукція, яку робили кілька місяців. Можна було трохи постаратись. “Комедія складніша за драму” – загальновідомий вислів, і для того, щоб природно виглядати у настільки анекдотичних ситуаціях, як у “Псах”, потрібна певна майстерність, але ж Джон і Робін її мають, про що свідчать хоча б “Майкл” у першого і безліч робіт у другого. Просто цього разу вирішили не напружуватись. А на успішних ділових людей їх персонажі схожі так само, як наші кандидати в президенти на розумних політиків.

old-dogs2.jpg

Через такий підхід другорядні виконавці майже переграли головних. Діти показали себе добре, і Келлі Престон чудова у ролі жінки, яка залишилась у душі молодою і досі може загриміти у в’язницю через дрібний екотерористичний протест. Епізодичні ролі Ріти Вілсон (подруга героїні) і Метта Діллона (лідер скаутів) дуже смішні. А [Сет Грін->seth-green] грає персонажа, який і не намагається здаватись серйозним, тому більшість найсмішніших жартів у картині пов’язані саме з ним.

Мораль фільму – треба не забувати про сім’ю або якомога швидше її заводити – цілком різдвяна і не дуже нав’язлива (буває набагато гірше), а от з жартами все не зовсім добре. У подібній комедії вони не повинні бути інтелектуальними, як у Аллена, або “екстримними”, як у Фареллі, але тут більшість з них просто дитячі, про що свідчить реакція десятирічних глядачів, які сиділи зліва від мене. Їм фільм сподобався найбільше.

old-dogs3.jpg

Підсумок: не найгірша комедія для сімейного перегляду з хорошими акторами, чиї можливості не завжди добре використані. Рекомендується дітям та дорослим з не дуже вибагливим смаком.

1 коментар для “Старі пси”

  1. Сповіщення: » Джон Траволта

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *