Шерлок Холмс

Шерлок Холмс (Sherlock Holmes / Шерлок Холмс). Детектив / пригоди. США, 2009. Режисер [Гай Річі->guy-richie]. У ролях: [Роберт Дауні-мол.->robert-dawney-jr], [Джуд Лоу->jude-law], [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams], Марк Стронг, Едді Марсан.

Знаменитий детектив Шерлок Холмс і його друг доктор Ватсон ведуть чергове розслідування – намагаються відвернути загрозу для всієї Англії.

sherlock-holmes-poster.jpg

Студія “Коламбія” готувала до запуску комедію з Сашею Барон-Коеном у ролі Холмса та Віллом Ферреллом у ролі Ватсона. Однак “Коламбію” випередили продюсер Лайонел Вілгрем та режисер Гай Річі, які вирішили піти іншим шляхом.

Вілгрем більше десяти років обдумував концепцію переосмислення образу Шерлока Холмса. “Я дуже люблю оповідання про його пригоди, – каже продюсер. – Але коли я їх читаю, перед моїми очима встають зовсім інші картини, ніж ті, які я бачу на кіноекрані. Я завжди уявляв собі більш сучасного, більш богемного Шерлока Холмса, який одягається, як художник або поет”. У 2006 р. Вілгрем та художник Джон Воткіс створили 25-сторінковий комікс про пригоди Холмса і використали його як наживку для студій. Комікс дозволив їм не тільки розповісти, а й показати студійному начальству, якою вони бачать сучасну історію про Шерлока Холмса.

Вілгрем зробив противником головного героя зловісного лорда Блеквуда, голову демонічного культу. Англійський уряд відправляє його на шибеницю, і лорд клянеться повстати з мертвих і помститися тим, хто вбив його. Продюсер каже, що змалював цього лиходія зі знаменитого спеціаліста з окультних наук Алістера Кроулі (1875-1947) – письменника, шпигуна, астролога, наркомана, альпініста та йога. Вілгрем додав у сюжет дію та любовну інтригу.

Влітку 2008 р. постановником фільму став Гай Річі. Прихильники великого детектива були здивовані, коли на роль Холмса взяли не англійця, а американця – Роберта Дауні-мол., який після успіху [“Залізної людини”->iron-man] став одним з найбільш модних акторів Голлівуду. На роль Ватсона хотіли запросити Рассела Кроу, але потім її віддали Джуду Лоу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *