Залізна Людина-2

Залізна Людина-2 (Iron Man / Железный Человек-2). Фантастичний бойовик / кінокомікс. США, 2010. Режисер [Джон Фавро->john-favreau]. У ролях: [Роберт Дауні-мол.->robert-downey-jr], [Скарлетт Йохансон->scarlett-johansson], [Гвінет Пелтроу->gwineth-paltrow], [Міккі Рурк->mickey-rourke], [Сем Роквелл->sam-rockwell], [Дон Чідл->don-cheadle].

iron_man_2_poster.jpg

У бізнесмена Тоні Старка (Дауні-мол.), який бореться зі злом у залізному суперкостюмі, з’являється відразу декілька ворогів. Один з них – промисловець (Роквелл), який вважає себе не менш талановитим, ніж Старк. Інший – Ванко (Рурк), який під час перебування у російській в’язниці сконструював собі бойовий екзоскелет і отримав прізвисько Хлист.

Перша [“Залізна Людина”->iron-man] зібрала у світовому прокаті понад 530 млн. доларів, а Американська кіноакадемія наукової фантастики, фентезі та фільмів жахів визнала її найкращою фантастичною картиною року.

В одному з інтерв’ю Рурк заявив, що не хотів бачити свого героя занадто одновимірним, тому попросив режисера “пролити трохи світла на цей похмурий образ”. “І знаєте, що він мені дозволив зробити? Тепер у мого героя в тюрмі буде какаду, з яким він буде розмовляти і в товаристві якого буде напиватися у процесі створенні костюму”, – розповідає актор.

Роберт Дауні-мол. спростував чутки про те, що у “Залізній Людині-2” з’явиться інший знаменитий герой компанії коміксів “Марвел” – Халк. Актор підкреслив, що автори проекту не хочуть переводити акценти з героя у металевому костюмі на інших персонажів. “Поле діяльності просто величезне, – зізнався Дауні. – Буде непросто взяти увесь процес під контроль і зробити все простим – у другому фільмі також повинні з’явитись Месники, але творча група навряд чи захоче відволікати глядача від самого Тоні”. Месники – група супергероїв, до складу якої увійде Залізна Людина; цій команді незабаром буде присвячено окремий фільм.

Відомо, що у картині не з’явиться Терренс Говард, який зіграв у першій серії полковника Джеймса Роудса, найкращого друга Тоні Старка. Прихильники актора розраховували, що в продовженні його роль суттєво збільшать, проте між Говардом та студією “Марвел” виникли розбіжності з приводу гонорару, і роль врешті-решт віддали Дону Чідлу. Новина про це шокувала Терренса: “Якщо хтось не дотримується свого слова, то чи можна йому довіряти? А в переговорах брали участь усі – від вищого керівництва “Марвел” до моїх представників. Хіба ми спільними зусиллями не могли вирішити проблему?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *