Рассел Бренд

Рассел Бренд (Russel Brand / Рассел Брэнд) народився 4 червня 1975 р. у містечку Грейс (Есекс, Англія). Він був єдиною дитиною у сім’ї Барбари Елізабет Ніколс і фотографа Рональда Бренда. Батьки майбутнього актора одружилися за шість років до його народження і розлучились, коли йому було шість місяців. Мати виростила сина самостійно; Рассел згадує, що його дитинство було самотнім. Коли йому було вісім років, мати серйозно захворіла, і Бренду довелося переселитися до родичів. У 14 років він почав страждати нервовою булімією, а у 16 покинув школу і дім, бо не зміг знайти спільної мови зі своїм вітчимом. Рассел почав приймати наркотики, в тому числі екстазі, кокаїн, крек та героїн. Час від часу він бачився з батьком, який після розлучення з його матір’ю одружився ще двічі.

brand1.jpg

Театральний дебют Бренда відбувся, коли йому було 15 років, у середній школі в Грейсі: хлопець зіграв Товстуна Сема у шкільній постановці “Багсі Мелоун”. Рассел почав працювати статистом і у 1991 р. вступив до Академії Італія Конті, перший рік навчання в якій профінансувала муніципальна рада Есекса. Проте через вживання наркотиків його швидко виключили з Академії. Пізніше актор виконав невеликі ролі у дитячому телешоу та у поліцейському серіалі.

brand2.jpg

У 1995 р. Бренд склав вступні іспити у Королівську академію драматичного мистецтва і у Лондонський центр драми і розпочав навчання в останньому. У цей час він міцно сидів на наркотиках і був схильний до саморуйнування: часом починав ламати усе підряд. Одного разу Рассел у відповідь на негативну реакцію на свій виступ розбив на сцені скло і порізав себе. В результаті його виключили з центру драми наприкінці першого року навчання. Після цього Бренд вирішив зосередитись на комедії і почав писати скетчі разом з Карлом Теобальдом, з яким познайомився раніше у центрі драми. Разом вони створили комедійний дует “Теобальд і Бренд на льоду”, який проіснував недовго.

brand3.jpg

Перший значний гумористичний виступ Рассела відбувся у 2000 р. на конкурсі у лондонському театрі Hackney Empire: хоча актор посів лише четверте місце, його помітив агент з пошуку нових талантів. Після інших виступів на різних фестивалях у 2006 р. відбувся перший британський концертний тур Бренда, який називався “Сором”. Артист безжально висміював деякі інциденти з власного життя і те, що про нього писала преса. У грудні 2007 р. він виступив перед королевою Єлизаветою ІІ, принцом Філіпом та іншими членами королівської сім’ї. Рассел також став ведучим телешоу та власної радіопрограми і успішно розпочав кар’єру в кіно, знявшись у стрічках [“Пенелопа”->penelope], “Однокласниці”, “В прольоті”, “Казки на ніч”, “Буря”, “Зірковий ескорт”. Бренд досі привертає до себе увагу скандалами: наприклад, після церемонії “MTV Video Music Award” він отримав смертельні погрози від кількох американських телеглядачів, обурених його жартами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *