Дев Патель

Дев Патель (Dev Patel / Дев Патель) народився 23 квітня 1990 р. у Лондоні. Обоє його батьків – вихідці з Кенії, але з індійським корінням. Актор розповідає, що мати віддала його на бойові мистецтва, щоб знайти вихід для бурхливої енергії дитини. Дев з дитинства присвячував багато часу спорту, а у 2004 р. на чемпіонаті світу з теквондо завоював почесне третє місце, отримавши бронзову медаль. Він має чорний пояс і неодноразово займав призові місця на міжнародних змаганнях.

patel1.jpg

Під час навчання у коледжі Патель відвідував курси акторського мистецтва, швидко ставши одним з найкращих учнів. Він вразив учителів, зігравши у драматичному гуртку роль хлопчика з бесланської школи, захопленої терористами. Свої перші кроки у кіно Дев зробив наприкінці 2006 р., коли зіграв у дуже модному підлітковому серіалі “Шмаркачі” привабливого британського пакистанця Анвара, мусульманина без забобонів з чудовим почуттям гумору. Саме ця роль стала для юнака своєрідною перепусткою у світ великого кіно. Кетлін, дочка режисера Денні Бойла, була великою прихильницею цього серіалу і порадила батькові звернути увагу на гру Пателя. Прислухавшись до думки дочки, Бойл запросив Дева на проби і врешті-решт віддав йому головну роль Джамала Маліка у “Мільйонері з нетрів”.

patel2.jpg

Актор грав серйозного, стриманого і зібраного юнака, хоча в житті він зовсім інший – відкритий, розкутий і безпосередній. Під час зйомок “Мільйонера” відбулося перше знайомство Дева з Індією, і, за його словами, він був вражений цією країною та її культурою. Американська кіноакадемія визнала фільм найкращим у 2008 р., а Патель миттєво став знаменитим. Його відзначили призом незалежних британських кінематографістів та нагородами “Critics Choice Award”, “CFCA Award”, “NBR Award” та “PFCS Award” і номінували на премії “BAFTA Film Award”, “Black Reel”, “Image Award” тощо.

patel3.jpg

Після тріумфу “Мільйонера з нетрів” Дев Патель став одним з найпопулярніших молодих акторів. Критики вважають, що у нього навіть є шанс затьмарити індійську зірку Мітхуна Чакроборті. В “Останньому повелителі стихій” актор зіграв одного з головних персонажів – Зуко, опального принца Народу вогню, якому доводиться пережити чимало випробувань, перш ніж він зрозуміє істинну філософію свого світу і знайде власне місце у ньому. Спочатку на цю роль затвердили Джессі Маккартні, проте той віддав перевагу своїй музичній кар’єрі і поїхав на гастролі саме тоді, коли акторів вчили азам бойових мистецтв. Режисер М. Найт Шаямалан віддав роль Пателю: вирішальним моментом стало висококласне володіння актора теквондо.

Зараз Дев Патель зустрічається з актрисою Фрідою Пінто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *