Тереза Палмер

Тереза Палмер (Teresa Palmer / Тереза Палмер) народилась 26 лютого 1986 р. у місті Аделаїда в Південній Австралії. Вона – єдина дитина інвестора Кевіна Палмера і медсестри Поли Сандерс. Коли Терезі було три роки, батьки розлучилися. Майбутня актриса навчалась у коледжі “Мерседес”, а після його закінчення, у 2003 р., влаштувалась на роботу у крамницю. Тоді ж вона перемогла у місцевому конкурсі талантів “Шукаємо кінозірку”. Її першою акторською роботою будо перевдягання у костюм Полуничного Торта – у такому вигляді Палмер рекламувала торгові центри біля Аделаїди. Тереза кілька років відвідувала акторські курси, знімаючись при цьому у телевізійній рекламі.

palmer1.jpg

Місцевий агент запросив Палмер зіграти в студентському фільмі “2:37”: режисер Муралі К. Фаллурі побачив її знімок на сайті агентства і забажав зняти її у своїй стрічці. Тоді у Терези були зовсім інші плани – відвідувати університет, щоб навчитися викладати, і піти на курси журналістики, але грати вона мріяла усе своє життя, тому заради фільму покинула університет – і не помилилась, отримавши за своє виконання номінацію на премію Австралійського кіноінституту. Її почали називати “австралійською зіркою завтрашнього дня”. Після цього Палмер знялась у “Грудневих хлопчиках”, екранізації роману Майкла Нунана, де зіграла Люсі, кохану героя Денієла Редкліффа. Готуючись до ролі, акторка вивчала гру Домінік Свон у “Лоліті” Едріана Лайна.

palmer2.jpg

Великий успіх “2:37” на Каннському фестивалі, де фільму аплодували стоячи, остаточно переконав Терезу у правильності обраного шляху. Однак перша проба сил у Голлівуді виявилась невдалою: її роль у фантастичному трилері “Телепортер” віддали Рейчел Білсон, коли головних героїв вирішили зробити трохи старшими. Палмер була засмучена, проте у 2006 р. дебютувала на “фабриці мрій” у фільмі жахів [“Прокляття-2”->grudge-2]. Більшість глядачів запам’ятали актрису у комедії з [Адамом Сендлером->adam-sandler] “Казки на ніч” (2008), де вона перевтілилась у багату спадкоємицю, схожу на Періс Хілтон.

В “Учні чаклуна” Тереза зіграла Беккі – студентку університету, яка протягом десяти років була об’єктом симпатії Дейва, головного героя стрічки. Вона працює ді-джеєм на радіо в коледжі, обожнює музику, а от любов до фізики її оминула. Дейв пропонує Беккі допомогти в навчанні, і вона охоче погоджується, не підозрюючи, що хлопець є учнем чаклуна, і дружити з ним небезпечно для життя. “Беккі завжди вважала Дейва кимось більшим, ніж просто друг, – каже Палмер. – Але він завжди не виправдовував її сподівань. Вони зустрічаються в університеті через 10 років, і між ними виникає іскра”.

palmer3.jpg

Зараз Тереза Палмер живе у своєму рідному місті з коханим, австралійським футболістом Стюартом Дью. Вона не лише займається кар’єрою, а й збирається відкрити свій притулок для тварин. Так вона наслідує приклад батька: він утримував притулок зникаючих тварин, тому своє дитинство Тереза провела серед рідкісних кенгуру й вомбатів.

1 коментар для “Тереза Палмер”

  1. Сповіщення: Тереза Палмер | Kinoblog

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *