Джеррі О’Коннелл

Джеррі О’Коннелл (Jerry O’Connell / Джерри О’Коннелл) народився 17 лютого 1974 р. у Нью-Йорку, у сім’ї канадця ірландського походження, художнього редактора та режисера Майкла О’Коннелла, і американки з польським корінням, викладачки мистецтв Лінди Вітковскі. Його дід за материнською лінією Чарлз С. Вітковскі був мером Джерсі-сіті у 1957-1961 рр. Джеррі виріс на Мангеттені зі своїм молодшим братом Чарлі О’Коннеллом, який теж став актором. Він з раннього дитинства здавався дуже артистичним, і батьки, помітивши це, миттєво знайшли для талановитої дитини місце на телебаченні. Джеррі ріс напрочуд активним, дуже любив баскетбол і водні види спорту. Ще він дуже любив собак, і досі зберіг симпатію до цих тварин, незважаючи на те, що в 11 років його покусав собака, внаслідок чого у О’Коннелла лишився шрам на верхній губі.

connell1.jpg

В 11 років Джеррі вперше знявся у кіно – у картині Роба Райнера “Будь зі мною”. Після зйомок він продовжив освіту, а згодом грав у кіно і під час навчання: наприклад, у 1993 р. О’Коннелл з’явився у комедії Джона Вайтсела “Дівчина з календаря”, де йому дісталась роль одного з трьох молодих хлопців, які вирушили у Голлівуд здійснити свою мрію – зустрітися з Мерилін Монро. У 1995 р. Джеррі закінчив університет Нью-Йорка зі ступенем у галузі кіно та телебачення (його сокурсниками були такі відомі зараз актори, як Сара Мішель Геллар, Тара Рейд, Маколей Калкін). Він повернувся на екран у телесеріалі “Паралельні світи”, а у 1996-му зіграв Франка у дуже успішному [“Джеррі Магвайрі”->jerry-maquire] [Кемерона Кроу->cameron-crowe] з [Томом Крузом->tom-cruise] і [Рене Зельвегер->rene-zellweger]. Того ж року актор виконав головну роль у “Квартирі Джо” – комедії про молодого чоловіка, який, приїхавши до Нью-Йорка, змушений ділити свої апартаменти з тарганами, які вміють співати й танцювати.

connell2.jpg

Популярності О’Коннеллу додав [“Крик-2”->scream-2] (1997) Веса Крейвена, в якому йому дісталась роль бойфренда героїні Нів Кембелл. У 1999 р. актор знявся у комедії Майкла Крістофера “Оголені тіла”, а у 2001-му став по-справжньому відомим, зігравши Майкла Делейні у романтичній комедії “Березневі коти”. За останню роль він отримав премію MTV як найпривабливіший актор. О’Коннелл не забував і про телебачення, беручи участь у серіалах “Розслідування Джордан”, “Без сліду”, “Лас-Вегас”, “Хто така Саманта?” тощо.

Актор виконав одну з головних ролей у трилері “Піранья”, який незабаром вийде на наші екрани.

connell3.jpg

Дружина Джеррі О’Коннелла – актриса й колишня модель Ребекка Ромейн (Містік з “Людей Ікс”). Вони познайомились у 2004 р. у Лас-Вегасі, коли Ребекка знімала документальний фільм про співаючі фонтани готелю і казино Bellagio. Для Джеррі це перший шлюб, для Ребекки другий. Весільна церемонія була скромною: на ній були присутні лише друзі та близькі. 28 грудня 2008 р. на світ з’явились дві дочки О’Коннелла та Ромейн, яких назвали Доллі Ребекка Роуз та Чарлі Тамара Тьюліп.

1 коментар для “Джеррі О’Коннелл”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *