Оселя зла: Життя після смерті

Оселя зла: Життя після смерті (Resident Evil: Afterlife / Обитель зла: Жизнь после смерти). Фантастичний трилер. США, 2010. Режисер Пол У. С. Андерсон. У ролях: [Мілла Йовович->milla-jovovich], [Алі Лартер->ali-larter], Шон Робертс, Спенсер Локк, Кім Коутс.

resident_evil_1.jpg

Еліс продовжує шукати і відводити у безпечні місця вцілілих людей. Несподівано вона отримує допомогу від давнього друга. Слід приводить героїню у Лос-Анджелес, де створений притулок для людей. Але коли Еліс та її друзі прибувають на місце, притулок виявляється пасткою, і їх оточують тисячі живих мерців…

Незважаючи на комерційний успіх попередніх частин, доля четвертої стрічки довгий час була сумнівною. Через кілька тижнів після прем’єри третьої серії Йовович народила дочку Евер Габо Андерсон і на деякий час зникла з голлівудського радару. Подейкували, що Мілла вирішила залишити кіно, проте у 2008 р. вона спростувала ці чутки і повідомила, що старанно тренується, сидячи на спеціальній дієті. За місяць до початку зйомок Йовович заявила, що сама виконуватиме усі свої трюки.

Ідея робити четверту частину з’явилась ще до прем’єри третьої. У травні 2005 р. представник кінокомпанії “Константін” повідомив про зйомки двох картин, дія однієї з яких відбуватиметься в Австралії, а іншої – в Японії і на Алясці. Потім плани змінилися, події третьої серії перенесли в Америку, і усі учасники проекту тоді казали, що продовження не буде. На початку 2008 р. стало відомо, що Пол Андерсон веде переговори про четверту частину. У грудні того ж року він розповів, що пише сценарій.

Оскільки довгий час не було відомо, чи повернеться в “Оселю зла” Йовович, в Інтернеті ходили чутки, що головною героїнею у четвертому фільмі стане інша крута дівчина – Клер Редфілд (Лартер), яка грала важливу роль у третій серії. Також подейкували, що актора Дженсена Еклза запросять на роль поліцейського-новачка Леона Кеннеді, одного з улюбленців прихильників гри. Перша офіційна інформація щодо героїв четвертої “Оселі” з’явилась у липні 2009 р. на конвенції у Сан-Дієго: стало відомо, що головними героїнями знову стануть Еліс та Клер. Крім них, повернулись юна Кеймарт (Локк), “дочка полку”, тобто конвою з людьми, які вижили, і головний лиходій Альберт Вескер, голова корпорації “Амбрелла” (Джейсона О’Мара у цій ролі змінив Шон Робертс). Андерсон сказав, що розглядає картину як відродження і “перезавантаження” усього кіносеріалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *