Барбра Стрейзанд

Барбра Стрейзанд (Barbra Streisand / Барбра Стрейзанд) народилась 24 квітня 1942 р. у Брукліні (Нью-Йорк) в єврейській сім’ї. Її батько, Емануель Стрейзанд, викладач граматики, який емігрував з Австрії, помер, щойно дочці виповнився рік. З вітчимом Ліусом Кайндом у дівчини були погані стосунки, тому що він постійно її бив. Невдовзі у Барбари з’явилась сестра Рослін Кайнд, яка потім теж стала співачкою. У 1959 р. Барбара закінчила середню школу “Ерасмас Голл”, яку відвідувала дуже рідко і де у шкільному хорі співала разом з Нілом Даймондом. Коли майбутня зірка вирішила почати кар’єру у шоу-бізнесі, її мати, шкільний секретар Діана Іда Роузен, була незадоволена вибором дочки, бо вважала її недостатньо привабливою для цього.

barbra1.jpg

Після перемоги у музичному конкурсі Стрейзанд почала працювати співачкою у нічному клубі. Спочатку вона хотіла стати актрисою і брала участь у багатьох театральних постановках, в яких співала разом з Джоан Ріверс. Тоді ж співачка скоротила своє ім’я до Барбра, щоб зробити його відмінним. Маленька роль у мюзиклі “Я дістану тобі це гуртом” у 1962 р. зробила Стрейзанд відомою на Бродвеї. Наступного року її перший альбом “The Barbra Streisand Album” отримав дві премії “Греммі”. Першим фільмом Барбри стала музична комедія “Смішне дівчисько” (1968), заснована на житті Фанні Брайс. Стрічка, сценарій якої написали спеціально для неї, приніс акторці “Оскар” за жіночу роль. Кілька наступних картин теж були мюзиклами (“Хелло, Доллі!”, “В ясний день можна побачити вічність”), а четвертий фільм, “Філін та кішечка” (1970) став кіноверсією бродвейської постановки. Другу премію Кіноакадемії (за найкращу оригінальну пісню) Стрейзанд отримала за стрічку “Народження зірки” (1974), ставши першою жінкою-композитором, яку відзначили у цій номінації.

barbra2.jpg

З 1969 до 1980 р. усі фільми за участю Барбри потрапляли до десятки найбільш касових, але після провальної картини 1981 р. “Усю ніч безперервно” вона стала рідко з’являтися у кіно, знявшись з того часу у менш ніж десяти стрічках. У 1983 р. Стрейзанд дебютувала у режисурі фільмом “Єнтл”, де також виступила як сценарист, актриса та продюсер, а у 1991-му зняла драму “Повелитель припливів”. Обидві картини заслужили високі оцінки критиків і кілька номінацій на “Оскар”.

barbra3.jpg

У 2004 р. Барбра Стрейзанд повернулась на великий екран, знявшись у “Знайомстві з Факерами” у товаристві [Роберта Де Ніро->robert-de-niro], [Дастіна Гоффмана->dustin-hoffman] та [Бена Стіллера->ben-stiller]. Картина стала однією з найпопулярніших комедій в історії кіно, зібравши у світовому прокаті 516 млн. доларів. Незабаром Барбру можна буде побачити у стрічці “Знайомство з Факерами-2”. Стрейзанд також вважають однією з головних претенденток на роль Норми Десмонд у римейку класичного трилера “Бульвар Сансет” (інші кандидатки – Меріл Стріп, Лайза Міннеллі та Глен Клоуз).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *