Турист

Турист (The Tourist / Турист). Романтичний трилер. США, 2010. Режисер Флоріан Хенкель фон Доннерсмарк. У ролях: [Джонні Депп->johnny-depp], [Анжеліна Джолі->angelina-jolie], [Пол Беттані->paul-bettany], Тімоті Далтон, Стівен Беркофф.

tourist_poster.jpg

Приїхавши до Європи, американський турист Френк (Депп) знайомиться у потязі з надзвичайно вродливою Елізою (Джолі) і починає з нею легкий флірт, не підозрюючи, що нова знайома використовує його у небезпечній шпигунській грі…

“Турист” є римейком французького фільму Жерома Саля “Невловимий”, знятого у 2005 р. з Софі Марсо та Іваном Атталем у головних ролях. Спочатку проектом займався режисер Лассе Хальстрьом (“Правила виноробів”), потім функції постановника перейшли до Бхарата Наллурі (“Ворон-3: Спасіння”), який працював другим режисером на стрічках [“Оселя зла”->resident-evil] та [“Чужий проти Хижака”->alien-vs-predator]. На головну роль запросили [Тома Круза->tom-cruise], а його партнеркою мала стати [Шарліз Терон->charlise-theron]. Коли ж Круз вирішив знятися в іншому шпигунському фільмі, “Лицар дня” з Камерон Діас, його змінив австралієць [Сем Вортінгтон->sam-wartington] ([“Аватар”->avatar]). Далі проект залишили Наллурі та Терон, замість яких прийшли Флоріан Хенкель фон Доннерсмарк (“Життя інших”) та Анжеліна Джолі. Але й це був не фінал “перестановок”: через творчі розбіжності з проекту пішли Вортінгтон та Доннерсмарк. Роль Френка погодився виконати Джонні Депп, а кандидатом на постановку став мексиканський режисер Альфонсо Куарон. Врешті-решт Доннерсмарк все ж таки повернувся на знімальний майданчик.

Зйомки картини проходили з 15 лютого до травня 2010 р. у Парижі та Венеції. Інколи їх доводилось переривати з міркувань безпеки, оскільки натовп фанатів палко бажав спостерігати за спільною роботою двох голлівудських кумирів. Як і слід було очікувати, дует Деппа та Джолі став джерелом для безлічі чуток у ЗМІ. Писали, наприклад, що дружина Джонні Ванесса Параді благала його відмовитися від участі у “Туристі” через велику кількість інтимних сцен у сценарії. Подейкували, що Бред Пітт теж ревнує дружину і з’явився на місці зйомок у перший же день. Зіграли свою роль і слова Деппа про те, що Анжеліна його приємно здивувала: вони раніше ніколи не спілкувалися, і актора вразив той факт, що його партнерка – не лише вродлива, а й розумна жінка, яка серйозно ставиться до роботи і обожнює своїх дітей та чоловіка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *