Мами застрягли на Марсі

Мами застрягли на Марсі (Mars Needs Moms! / Тайна Красной планеты). Анімація / фантастика / комедія. США, 2011. Режисер Саймон Веллс. Ролі озвучують: [Сет Грін->seth-green], [Джоан К’юсак->joan-cusak], Мінді Стерлінг, Ден Фоглер, Елізабет Арнуа, Кевін Кехун, Том Еверетт Скотт.

mars_needs_moms.jpg

Дев’ятирічний Майло розуміє, як сильно любить маму, тільки після того, як її викрадають марсіани, які хочуть забрати її материнську любов для свого потомства. Хлопчик вирішує врятувати матір і, сховавшись на космічному кораблі, проникає на Червону планету.

Задум книги, яка стала основою для цього фільму, виник у знаменитого художника й письменника Берклі Брезеда вдома, за вечерею. “Якось увечері мій син Майло вивернув тарілку з цвітною капустою і втік з-за столу – у фільмі цю сцену показано більш тактовно, – розповідає Брезед. – При цьому він сказав мамі таке, що я навіть повторювати не буду. Якщо б він сам це хоч раз повторив, усе життя б до старості лікувався. І я, зовсім не замислюючись, відповів йому: “Ти б не говорив так про маму, якби її викрали марсіани”. Я вийшов з кімнати і вночі написав книгу”.

Студія Діснея та компанія “ImageMovers Digital” взялися за розробку проекту і запросили Саймона Веллса, який написав разом зі своєю дружиною Венді сценарій і зайнявся постановкою. Техніка “захоплення руху”, яка дозволяє передавати рухи й міміку людей комп’ютерним персонажам, дала можливість створити у глядача відчуття перебування на Марсі. “У фільму є хороший стрижень – материнська любов і усвідомлення дитиною цієї любові, – каже Веллс. – Це мене зачепило. І мою дружину Венді, яка писала зі мною сценарій, зачепило також. І ми весь фільм побудували на цій сюжетній лінії, яка, власне, і змусила Берклі написати книгу”. Працюючи над екранізацією, сценаристи вирішили трохи змінити фабулу книги. Вони зробили героїв трохи дорослішими і додали нові сцени на Марсі.

Автори стрічки вирішили, що найкращим кандидатом на головну роль стане Сет Грін. “У Сета дуже виразне обличчя, – каже художник-постановник Даг Чан. – Ми з великим задоволенням пограли з ним, перетворюючи дорослого чоловіка на 9-річного хлопчака. Ми навіть не глянули на його дитячі фотографії, просто намагались уявити собі, як цей актор виглядав у 9 років. Після цього ми трохи перебільшили найбільш виразні частини обличчя – очі, рот, лоб… Загалом, зробили карикатуру Сета у 3D”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *