Джена Мелоун

Джена Мелоун (Jena Malone / Джена Мэлоун) народилась 21 листопада 1984 р. у містечку Спаркс (штат Невада). Її виховували мати Дебора та її подруга, яку Джена називає хрещеною. За перші дев’ять років життя майбутня акторка разом з сім’єю змінила двадцять місць проживання і врешті-решт оселилась у Лос-Анджелесі. За межами світу кіно вона прославилась у 1999 р., коли, будучи практично у дитячому віці, подала до суду на свою матір за те, що вона неправильно розпоряджалася заробленими дочкою грошами, і виграла процес.

malone1.jpg

До 1996 р. Мелоун грала лише незначні ролі на телебаченні. У кіно вона дебютувала у стрічці “Покидьок з Кароліни”. Ця роль принесла Джені кілька номінацій на різні премії за гру та за найкращий дебют. Її також визнали найкращою молодою актрисою і відзначили нагородою “Young Artist Award”. У 1997-му Мелоун продовжила успішно підкорювати “фабрику мрій”: два серіали (“Надія” та “Елен Фостер”) та картина Роберта Земекіса “Контакт” принесли їй ще чотири номінації, в тому числі на “Золотий глобус”. Дві з цих премій Джена отримала – нагороду у галузі фантастики “Сатурн” (за “Контакт”) та “Young Artist Award” (за “Елен Фостер”).

malone2.jpg

У 1998-му акторка закріпила свій успіх у “Мачусі”, де стала партнеркою Джулії Робертс та [Сюзан Сарандон->susan-sarandon]. Цю роботу знову ж таки відзначили трьома номінаціями, дві з яких завершилися перемогами. Наступного року Мелоун знялась у стрічках “Заради любові до гри” та “Книга зірок”. При цьому вона продовжувала працювати на телебаченні, знімаючись у фільмах та міні-серіалах. Свої останні підліткові ролі Джена виконала у стрічках [“Донні Дарко”->donnie-darko] (подруга Донні, Гретхен Росс), “Життя як дім” (Аліса Бек), “Небезпечні ігри” (Мерджи Флінн), “Сполучені штати Ліланда” (Беккі Поллард). За роботу у картині “Врятована” (2004) актриса потрапила до числа номінантів на приз “Супутник” (за роль другого плану). Вона також знялась у драмі [“Холодна гора”->cold-mountain] (2003) з [Ніколь Кідман->nicole-kidman] та [Джудом Лоу->jude-law] і із задоволенням працювала над озвучуванням мультфільму “Ходячий замок” (2004). У стрічці Зака Снайдера “Заборонений прийом” партнерами Мелоун стали Ванеса Енн Хадженс, Карла Гуджино, Джон Гемм.

malone3.jpg

Джена Мелоун присвячує свій час не лише роботі у кіно й на телебаченні: нещодавно відбувся її дебют на Бродвеї, у п’єсі “Сумнів”, яку відзначили премією “Тоні” як найкращу виставу року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *