Ельза Патакі

Ельза Патакі (Elsa Pataky / Эльза Патаки) народилась 18 липня 1976 р. у Мадриді. Її дід за материнською лінією був румунським актором. Ельза навчалась акторству й журналістиці, грала в театрі у складі трупи Анхеля Гутьєрреса. У 1997 р. Патакі дебютувала на телебаченні у серіалі “Після закінчення школи”, в якому зіграла у 270 епізодах. У 2000 р. відбувся її дебют на великому екрані. Чотири роки акторка знімалась виключно в іспанських фільмах, але у 2004-му прославилася у Франції завдяки стрічці “Ізноугуд, або Каліф на годину” з Жаком Вільре і фотографіям з гумористом Мішелем Юном, з яким, як потім виявилось, у неї був нетривалий роман.

pataky1.jpg

У 2008 р. Ельза взяла участь у французькому блокбастері “Астерікс і Обелікс на Олімпійських іграх” і в двох іспанських картинах, “Манкора” та “Сантос”. Серед інших фільмів, в яких можна побачити актрису: “Немає вістей від Бога” (2001), “Повернення реаніматора” (2003), “Ромасанта: полювання на перевертня” (2004), “Карусель” (2004), “Зміїний політ” (2006), “На скейті від смерті” (2008).

Певний час Патакі зустрічалась з лауреатом “Оскара” Едріаном Броді. ЗМІ повідомляли, що іспанка дуже ревнує свого бойфренда: мовляв, щоразу, коли Едріан подивиться на іншу дівчину, на нього чекає скандал, не кажучи вже про ті випадки, коли йому доводиться зніматися в еротичних сценах. Коли Броді грав у Чорногорії у фільмі “Брати Блум”, Ельза якось несподівано на кілька днів прилетіла туди, щоб влаштувати коханому сюрприз і водночас пошукати можливу суперницю. Усі були впевнені, що роман закінчиться весіллям, проте цього не сталося.

pataky2.jpg

На батьківщині Ельзу випереджає за популярністю лише Пенелопа Крус, але в Голлівуді вона зараз тільки починає робити багатообіцяючу кар’єру. У [п’ятому “Форсажі”->fast-five] Патакі перевтілилась в офіцера Єлену Невес, яка опиняється в команді крутих хлопців, яких грають [Він Дізель->vin-diesel], [Пол Вокер->paul-walker] та [Двейн Джонсон->dwayne-johnson]. За сюжетом шерифу Хоббсу (Джонсон) доручають розслідування вбивств двох агентів бюро з боротьби з наркотиками, які повісили на героїв Дізеля та Вокера. Собі в напарники Хоббс вибирає Єлену Невес, бо вважає, що більше нікому не може довіряти. “Моя героїня – єдина жінка в команді, і вона вважає, що повинна усе робити вдвічі краще за чоловіків, щоб її визнали рівною їм, – розповідає Патакі. – Двейн такий великий хлопець, я поряд з ним виглядаю зовсім маленькою. У нас є сцена, де ми разом стріляємо у противників, і це виглядає дуже смішно”.

pataky3.jpg

Наприкінці грудня Ельза вийшла заміж за австралійського актора Кріса Хемсворта. На початку квітня вона зачарувала усіх присутніх на присвяченій презентації “Форсажу-5” вечірці у нічному клубі Liv в одному з розкішних готелів Маямі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *