Кріс Хемсворт

Кріс Хемсворт (Chris Hemsworth / Крис Хэмсуорт) народився 11 серпня 1983 р. у Мельбурні (Австралія), у сім’ї Леоні та Крейга Хемсвортів. Пізніше він разом з сім’єю переїхав на острів Філіп. Його старший брат Люк та молодший Лаям теж стали акторами.

hemsworth1.jpg

Першою великою роллю Кріса був Малюк у серіалі “Закон шерифа” (2002), після чого його запросили зніматися в Сідней у більш відомий проект “Вдома і в мандрах”, де він працював до 2007 р. У 2008 р. Хемсворт зіграв у відразу кількох успішних фільмах, зокрема [“Зоряний шлях”->star-trek], “Ідеальна втеча”, “Червоний світанок”.

Кандидатами на роль бога-супергероя у новій екранізації коміксу компанії “Марвел” [“Тор”->thor] називали [Бреда Пітта->brad-pitt], Пола Левеска, [Ченнінга Татума->channing-tatum], [Денієла Крейга->daniel-craig]. Після того, як режисер Кеннет Брана вирішив ще раз переглянути претендентів, яким відмовили на попередніх етапах, він звернув увагу на австралійця Лаяма Хемсворта. Однак згодом виявилося, що старший брат Лаяма краще підходить на роль. “Лаяма запросили на проби раніше за мене, – розповідає Кріс. – Я почувався трохи незручно через те, що перебіг йому дорогу. Але я знаю, що він не тримає на мене зла. Ми радіємо з успіхів одне одного”.

hemsworth2.jpg

Тор став першою головною роллю Хемсворта у високобюджетному голлівудському проекті. Відразу після підписання контракту він казав, що це неймовірна подія і що він не знає, як олюднити бога. На підготовчому етапі Кріс та режисер Брана говорили про Тора переважно з шекспірівських позицій. “Кеннет знає цей світ краще за всіх – світ королів та королев, жорстоких лідерів та шляхетних воїнів, – розповідає Хемсворт. – Ми з ним вирішили, що правителі Асгарду – типова шекспірівська королівська сім’я!”

hemsworth3.jpg

Для ролі Крісу довелося багато тренуватися. Він і раніше мав чудові м’язи, проте тепер йому довелося набрати додаткові 20 фунтів м’язевої ваги. Тому під час підготовки до зйомок Хемсворт їв курятину і пив протеїнові коктейлі. “Ми розробили спеціальний стиль двобоїв з молотом, – згадує актор. – Молот Міолнір – майже самостійний персонаж фільму. Тор крутить ним, розмахує, кидає у своїх ворогів, і молот прилітає назад до нього. Бійки з молотом мають свої достоїнства і недоліки, і ми намагались використати перші і згладити останні. І при цьому знайти пози, які б нагадували класичні пози Тора в коміксах. Це було кумедно!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *