Пірати Карибського моря: На дивних берегах

Пірати Карибського моря: На дивних берегах (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides / Пираты Карибского моря: На странных берегах). Пригодницький фільм / комедія. США, 2011. Режисер Роб Маршалл. У ролях: [Джонні Депп->johnny-depp], [Пенелопа Крус->penelope-crus], Іан Макшейн, [Джеффрі Раш->jeoffrey-rush].

On_Stranger_Tides_Poster.jpg

Капітану Джеку (Депп) доводиться розшукувати джерело вічного життя. У своїх пошуках він стикається з колишньою коханкою Анжелікою і зловісним піратом Чорною Бородою. Джек не знає, кого з цих двох йому слід боятися більше…

З 19 травня стрічку “Пірати Карибського моря: На дивних берегах” можна буде переглянути у Львові у IMAX-залі кінокомплекса “Планета кіно”.

Джерелом натхнення сюжету четвертої частини став роман Тіма Паверса “На дивних хвилях”. Ця ж книга стала основою серії ігор “Monkey Island”. Взяти участь у проекті пропонували режисеру перших трьох серій Гору Вербінскі, [Орландо Блуму->orlando-bloom] і [Кірі Найтлі->kira-knightly], – усі троє відмовились. Спочатку планували, що фільм матиме назву “Пірати Карибського моря: у пошуках Святого Грааля”. Представники компанії Діснея сподіваються, що стрічка започаткує нову трилогію. Пірат Чорна Борода, який став головним лиходієм фільму, – персонаж, який реально існував: у 2010 р. археологи знайшли шаблю пірата з флагманського корабля, що затонув, “Помста королеви Анни”.

Зйомки, які почалися 14 червня 2010 р., проходили на Гавайських островах Кауаї та Оаху, у Лос-Анджелесі на узбережжі Лонг-Біч, на борту корабля “Сюрприз”, який у стрічці виконав роль судна капітана Барбоси, а також на Карибських островах, в Пуерто-Ріко у фортеці Сан-Крістобаль в Сан-Хуані і на безлюдному острові Паломініто. Над деякими сценами працювали у Лондоні. Це перша картина, яку зняли за допомогою цифрових камер RED у цифровому 3D і в павільйонах, і на натурі. В деяких сценах Крус дублювала її молодша сестра Моніка, оскільки Пенелопа знаходилась під час зйомок на п’ятому місяці вагітності.

Брат Пенелопи, композитор-початківець Едуардо Крус, написав кілька тем для сцени, в якій Джек та Анжеліка танцюють танго на палубі. Решту музики для четвертих “Піратів” написав Ганс Циммер у співавторстві з мексиканським гітарним дуетом Родріго і Габріела.

7 травня у Діснейленді вперше в історії відбувся спеціальний доброчинний показ у 3D під відкритим небом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *