Реальна сталь

Реальна сталь (Real Steel / Реальная сталь). США, 2011. Фантастичний бойовик. Режисер Шон Леві. У ролях: [Х’ю Джекмен->hu-jackman], Дакота Гойо, Еванджелін Ліллі, Кевін Дюран, Ентоні Макі, Хоуп Дейвіс, Джеймс Ребхорн, Ольга Фонда, Карл Юн.

real_steel_poster.jpg

З 6 жовтня стрічку “Реальна сталь” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Чарлі Кітон (Джекмен), колишній боксер, опинився без роботи, коли бокс став забороненим видом спорту. Місце живих бійців зайняли триметрові сталеві роботи. Чарлі та його син разом збирають робота, який з часом стає справжнім чемпіоном…

Режисера Леві у цьому проекті зацікавила не динамічна дія, а історія відродження трьох забутих душ: “Головними героями стають троє – батько, син і машина. Кожен з них почувається втраченим і нікому не потрібним. І це тріо отримує шанс опинитися на вершині слави”. Сценарій картини базується на оповіданні Річарда Метісона “Сталь”. Тема роботів-боксерів спочатку здалась Леві достатньо провокаційною, однак на студії “Дрімворкс” проект підтримали [Стівен Спілберг->steven-spielberg] та Стейсі Снайдер. Режисер з дитинства був фанатом боксу та фільмів про бокс, таких, як “Скажений бик” з [Де Ніро->robert-de-niro] та кіносеріал про Роккі. Він намагався зробити “Реальну сталь” подібною до стрічок, які переглядав з братами по 50 разів.

Роботів створювала команда студії Legacy Effects. Вона розробила різноманітні моделі роботів-боксерів, у кожної з яких є свій унікальний характер. Між знімальною групою та дизайнерами було щось на кшталт змагання: перші намагались знайти кращих акторів, другі – створити кращих роботів.

“Мені дуже сподобалось, що в основу сюжету покладено стосунки між батьком і сином, – розповідає Джекмен. – Це дуже важлива тема – люди, які роблять помилки, які розчарувались у собі, отримують другий шанс. Все це загартовує їх, робить їх кращими”. Джекмена також заінтригував світ, в який переносять героїв автори стрічки. На роль Макса, сина Чарлі, претендували сотні хлопчаків. Леві обрав Дакоту Гойо з передмістя Торонто, у якого побачив саме ту унікальну рису, яку шукав. Юний виконавець та його зоряний партнер повинні були чудово розуміти один одного, інакше фільм би не вдався, бо його кістяком є саме стосунки між батьком і сином.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *